¨

NFH på oprykningskurs

Foto: TV ØST

NFH ligner et oprykkerhold. Selv på en halvdårlig dag vandt holdet søndag stensikkert.

Nykøbing Falsters damehold i håndbold er godt i gang med at fortælle en god historie. Den handler om, at de er bedre end alle de andre i 1. division.

For NFH virker lige nu urørlige. Holdet har efter nytår slået de andre tophold Ringkøbing, Silkeborg-Voel og Lyngby på stribe. Søndag var ottende sejr i træk hurtigt en realitet i hjemmekamp mod Bjerringbro. Ja, faktisk stod der 5-0 efter ni minutters spil, og så var det ellers slut med spænding i den kamp. Efter 20 minutter stod der 11-3, og så var det kun sjusk, sløseri og mangel på koncentration, der gjorde, at der kun stod 12-7 ved pausen.

Men spænding om kampens udfald? Nej. 27-18 på en halvdårlig dag er slutfacit for et stykke søndagsarbejde. Det er lige før, man som udenforstående savner at se spillere som målvogter Sandra Mittet og markspillere som Mia Møldrup, Camilla Maibom, Rikke Iversen og Maria D. Sørensen blive matchet på et højere niveau. De var langt, langt bedre end det midterhold i 1. division, som dagens modstander Bjerringbro er.

Med sejren over jyderne indfriede NFH også sæsonens målsætning om at slutte i top 4. Dermed er NFH sikker på at være med til at spille kvalifikationskampe om at rykke op i landets bedste række. Men det er en svær vej til Håndboldligaen, hvor meget kan gå galt undervejs. NFHs slutprogram tæller ingen af topholdene. Vinder holdet de fire sidste kampe mod Ajax, Vendsyssel, Roskilde og Virum, så er den direkte oprykning i hus.

Tænker spillere og træner selv på direkte oprykning til Håndboldligaen? Selvfølgelig gør de det. Spørg man dem direkte, så får man de forventelige svar. Som træner Kenneth Sahlholdt sagde i dag efter kampen:

- Vi tager en kamp ad gangen, og vi har svære kampe tilbage.

Næste modstander er Ajax på udebane i København på onsdag kl. 20.00.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App