¨

NFH klar til kvartfinalen

NFH har spillet sig videre til slutspillet

01:00

1 af 2

Med en sejr over Team Tvis Holstebro har Nykøbing Falster Håndbold spillet sig videre til slutspillet. Det er første gang i klubbens historie.

Nykøbing Falster sikrede sig onsdag den sidste tilbageværende plads i kvartfinalerne i damernes bedste håndboldrække.

- Jeg er pisse glad. Vi kunne selv afgøre det her og det havde vi ikke regnet med fra start af, så lige nu er jeg så glad. Så må vi se, hvem vi nu skal møde og de kampe er bare bonus for os, siger Kristina "Mulle" Kristiansen til TV ØST efter kampen.

Før sidste spillerunde i Primo Tours Ligaen havde to hold - Nykøbing Falster og Silkeborg-Voel - chancen for at sætte sig på den vigtige sjetteplads.

Den duel faldt ud til Nykøbing Falsters fordel, da Kristina "Mulle" Kristiansen og holdkammeraterne på udebane slog Team Tvis Holstebro med 27-24 efter en pauseføring på 14-11.

Samtidig måtte Silkeborg-Voel se sig slået 24-28 på udebane af SK Aarhus, der førte 13-8 ved pausen.

Dermed slutter Nykøbing Falster grundspillet med 24 point på sjettepladsen, mens Silkeborg-Voel følger efter med 21 point.

- Det er fantastisk at vinde på sådan en udebane. Det er fantastisk at komme med til kvartfinalerne, siger NFH-direktør Søren Jakobsen til TV ØST.

 Allerede før sidste spillerunde stod det klart, at ligaens to tophold, Team Esbjerg og FCM Håndbold, som etter og toer i grundspillet ville springe kvartfinalefasen over. Sidste sæsons finalister er således klar til semifinalerne.

Det var derimod uvist, om Team Tvis eller Viborg HK ville sikre sig den vigtige tredjeplads, der giver ret til at vælge modstanderen i kvartfinalen.

Tredjepladsen endte hos Viborg, der slog Odense 25-22 og dermed sluttede på et point mere end Team Tvis i tabellen.

Viborg HK har valgt at møde Nykøbing Falster i kvartfinalen i damernes håndboldliga. Det betyder, at Team Tvis Holstebro skal op imod Randers HK.

Det var for længst afgjort, at Sønderjyske rykker direkte ud af håndboldligaen, mens Ringkøbing og SK Aarhus skal ud i playoffkampe mod hold fra den næstbedste række for at undgå nedrykning.

 /ritzau/TV ØST/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App