NFH kan blive i ligaen trods nedrykning

Damerne fra Nykøbing Falster Håndbold får alligevel mulighed for en sæson mere i ligaen, fordi Vejen EH lukker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er kun få uger siden, at tårerne flød i stride strømme i Price Runner Arena i Nykøbing Falster, da det stod klart, at håndboldamerne fra NFH missede chancen for at blive i ligaen.

Nu kan spillerne dog tørre øjnene og se fremad mod muligheden for endnu en sæson i landets bedste række.

Ritzau skriver, at Vejen EH på grund af dårlig økonomi har besluttet at dreje nøglen om, og det efterlader en plads i håndboldligaen, som Nykøbing Falster Håndbold formentligt snupper.

- Det eneste, vi har hørt indtil nu, er alt det, vi har hørt i medierne, hvor Vejen har meldt ud, at de vil gå konkurs, så vi afventer en officiel henvendelse fra Dansk Håndbold Forbund. Vi havde selvfølgelig foretrukket, at vi havde klaret skærene selv ved at vinde, sådan så vi ikke skulle havne på nedrykningspladsen, men hvis vi får tilbuddet vil vi selvfølgelig sige ja til at spille i ligaen i næste sæson, siger Henrik Hansen, som er formand for NFH.

Stor betydning

Over for TV2 Sporten bekræfter Dansk Håndbold Forbund imidlertid, at NFH vil blive tilbudt pladsen, så det ser ud til, at de lokale kan gå endnu en sæson med ligabold i møde.

- Det er vigtigt for klubben at spille i ligaen. Der sker nogle flere ting, og det er på et højere niveau, at de foregår. Målet har hele tiden været for os, at vi skulle tilbage i ligaen, men det er jo lidt ambivalent at få muligheden på den her måde. Jeg er selvfølgelig glad for, hvis vi får lov at komme i ligaen igen. På den anden side synes jeg også, det er sørgeligt, at der er nogle klubber, der har rod i økonomien, så de ikke kan fortsætte i ligaen. Det er synd for dansk håndbold, siger Henrik Hansen til TV2 ØST.