¨

NFH får bøde på 25.000 kr.

Arkivfoto Foto: TV ØST

Nykøbing Falster Håndboldklub er blevet tildelt en bøde på 25.000 kroner, fordi en tilskuer smed affald på banen under en kamp.

Med 15 sekunder tilbage af det dramatiske opgør mellem Nykøbing Falster og København Håndbold i Primo Tours Ligaen den 24. marts , blev det hele endnu mere dramatisk.

Her valgte en tilskuer i Nykøbing at smide et kampprogram ind på banen ved stillingen 28-28, netop da københavnerne var ved at sætte det sidste angreb ind og havde mulighed for at sikre sig sejren. Men da affaldet blev smidt på banen, måtte spillet stoppes. 

Sagen har siden ligget hos Disciplinærudvalget, og nu er der faldet en dom. Nykøbing Falster Håndboldklub har fået en bøde på 25.000 kr. 

Det skriver holdet selv på deres facebook:

Kære NFH fans 
Der er nu kommet en afgørelse ang ' papsagen ' . 
Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1 division har følgende udtagelse : Ved fastsættelse af sanktionen har disciplinærinstansen betragtet det som en skærpede omstændighed , at episoden ifølge indberetningen fandt sted 5 sekunder før tid , hvor stillingen var 28-28 , og hvor udeholdet var i angreb . Disciplinærinstansen har også lagt vægt på . at kampen var TV-transmitteret jf ligareglementets paragraf 100 stk 2 , litra B - NFH tildeles hermed en bøde på 25.000
Vi i NFH har nu 14 dage til at anke denne afgørelse.

Situationen tog Nykøbing-træner Niels Agesen kraftigt afstand fra efter opgøret.

- Vi har en fantastisk opbakning på hjemmebane, men det her er torskedumt, og det bakker os absolut ikke op. Det er vanvittigt usportsligt. Jeg aner ikke, om det kan få konsekvenser. Uanset hvad, så er alle enige om, at det ikke er okay. Det vil vi helst ikke se, sagde Niels Agesen efter opgøret.

Nykøbing Falster har fundet tilskueren, som smed affaldet på banen, og klubben har tidligere meldt ud, at de vil forsøge at sende bøden videre til den skyldige, hvis det er juridisk muligt.

Tilskueren har fået karantæne fra Scandlines Arena.

 

 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App