Narkobagmænd skal 28 år i fængsel

Fem narkobagmænd er blevet skal tilsammen knap 29 år i fængsel. Den mistænkte bagkvinde var dog ikke den, der fik den hårdeste straf.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Salg af amfetamin, kokain og hash samt afpresning og besiddelse af et skydevåben.

Det var blandt hovedanklagerne i en omfattende sag om salg af narko i et sagskompleks fra Falster, der netop er blevet afgjort med hårde domme til en række af hovedpersonerne i sagen.

quote Den centrale person i sagen var en 47-årig kvinde

Skipper Pelle Falsled, specialanklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Det oplyser specialanklager Skipper Pelle Falsled fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

- Der er tale om en sag, hvor der er blevet uddelt hårde domme. Men det passer meget godt til den retspraksis, som der er på området i Danmark, siger Skipper Pelle Falsled.

Hårde straffe

De fem er blevet idømt straffe fra et års fængsel til ti års fængsel. De var anklaget for sammenlagt 20 forhold i sagen.

- Den centrale person i sagen var en 47-årig kvinde, der blandt andet har solgt fem kilo amfetamin, 259 gram kokain og et kilo hash, siger specialanklageren.

Sådan faldt dommene

Kvinden var dog ikke den, der blev idømt den hårdeste straf. Den ære blev i stedet tildelt en 50-årig mand, der er dømt for at opbevare et skydevåben.

Skipper Pelle Falsled oplyser, at de fem personer er tiltalt for de 20 forhold på kryds og tværs af anklageskriftet, men han tøver ikke med at klassificere deres forretning som en helt klassisk narkoforretning.

- Nogen har modtaget stoffer, andre afleveret det, og andre igen solgt det. Nogen glemmer så at betale og skal afpresses. Det er en meget typisk måde at køre den slags forretning på, siger han.

Anker dommen

Sagen har sit udgangspunkt i et større narkofund, der blev gjort på Orehoved på den nordligste del af Falster.

Ud over de fem, der nu er dømt i sagen, er otte andre personer tidligere blevet idømt sammenlagt 9,5 års fængsel i det samme sagskompleks, og der er flere sager på vej.

- Nu har vi ligesom taget det første geled. Så venter arbejdet med at få det andet geled vurderet i retsmaskineriet, siger han. Han understreger dog, at der i de resterende sager ikke venter nær så alvorlige forhold, som de i de sager, der nu er afsluttet.

Ingen af de dømte har tilstået deres rolle i sagen, og alle har valgt at anke deres dom til Østre Landsret.