Naboer til nedlagt trælast i Idestrup: Vi frygter, Danmarks største rockerborg er på vej

Naboer til en nedlagt trælasthandel i Idestrup er bekymrede efter længere tids mistænkelig aktivitet på ejendommen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I den lille by Idestrup på Falster er der bekymring blandt borgerne.

- Folk er bekymrede. De er meget bekymrede. Det skaber en kæmpestor utryghed, siger Jacob Pfeffer til TV ØST.

Han er talsmand for foreningerne i området, og det er lejerne af den nedlagte trælasthandel i byen, der skaber utrygheden.

- Jeg frygter, at vi får Danmarks absolut største rockerborg. Det er 1.400 kvadratmeter rockerborg lige midt i Idestrup fem kilometer udenfor Nykøbing Falster, siger han.

quote Vi skal ikke gå og være fanger og være utrygge i vores eget lokalmiljø. Ikke tale om

Jacob Pfeffer, talsmand, Idestrup

For det er tidligere kommet frem, at den nedlagte trælasthandel i byen var blevet lejet ud til rockerklubben Satudarah.

Selvom Guldborgsund Kommune forsøgte at forhindre rockergrupperingen i at flytte ind ved at gøre brug af rockerloven, er der nu aktivitet i ejendommen.

Ifølge talsmanden er der grupperinger på otte til 16 mænd, der kommer ad gangen og er i ejendommen.

- Det der er gang i i øjeblikket, det er, at man er ved at måle op til vinduer, og jeg kan da kun gisne om, at når man laver en rockerborg, så har man brug for at forskanse sig, og det er jeg overbevist om, at det er det, man er i gang med i øjeblikket, siger Jacob Pfeffer.

Frygter det, der følger med

Guldborgsund Kommune gjorde i oktober sidste år brug af rockerloven og forbød aktivitet i ejendommen efter planlovens paragraf 14. Men der har ifølge Jacob Pfeffer været aktivitet i ejendommen i noget tid, som så er tiltaget nu. 

- Forældre er allerede begyndt at sige til deres børn, at de ikke skal gå derop forbi. Så det begynder allerede at sættte sig i folk, fortæller Jacob Pfeffer.

Det, der gør borgerne bekymrede, forklarer Jacob Pfeffer, er ikke som sådan, at en MC-klub forskanser sig i den gamle trælast. Det er det, der følger med.

- Det kan godt være, at de her mennesker er stille og rolige, hvis de fik lov at passe sig selv. Det er jo ikke, fordi vi er bange for, at de går ud og slår naboerne ihjel. Det er de aktiviteter, der følger med. Det er den konflikt, der er iblandt bande- og rockermiljøet og de konfrontationer, der kan komme der, siger Jacob Pfeffer.

- Det er et lille samfund men med masse fremdrift, gejst og engagement. Der sidder folk hjemme i deres huse og ser, at det kan blive smadret, hvis der kommer en rockerborg.

Samtidig frygter han for områdets unge mennesker, hvis en rockerklub flytter ind. 

- Det er den kriminalitet, der følger med og optaget af unge mennesker. Og det er ikke kun i Idestrup, man optager de unge mennesker, det er i et større område. Og det skal man ikke. De unge skal have langt bedre interesser end at være medlemmer af en rockergruppe, siger Jacob Pfeffer.

quote Forældre er allerede begyndt at sige til deres børn, at de ikke skal gå derop forbi. Så det begynder allerede at sættte sig i folk

Jacob Pfeffer

- Vi skal ikke gå og være fanger og være utrygge i vores eget lokalmiljø. Ikke tale om, siger han.

Venter på udlejer

For at undgå, at det kommer dertil, har Jacob Pfeiffer løbende kontakt til kommune og politi. Men næste skridt ligger hos udlejeren af ejendommen, mener han.

- Vi mener, det er udlejeren af ejendommen, der skal opsige lejemålet, og det går vi og venter på, at han gør, siger Jacob Pfeffer.

For at forhindre, at rockergrupperingen flyttede ind, nedlagde Guldborgsund Kommune i oktober et paragraf 14-forbud, der betyder, at der ikke må være aktiviteter i ejendommen, mens planloven bliver lavet om. 

På grund af den seneste aktivitet i ejendommen, har Guldborgsund Kommune valgt at politianmelde udlejeren af ejendommen.