Naboer på besøg i det nye statsfængsel: Det er bestemt ikke luksus

Naboerne til det nye statsfængsel i Nørre Alslev fik i dag mulighed for at komme indenfor murene. Her blev de ikke mødt af de luksusforhold, de forventede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

500 borgere besøgte i dag deres ny nabo i Nørre Alslev.

En nabo de i fem år har kunnet holde øje med på afstand, men som de kun får mulighed for at besøge denne ene gang.

Onsdag blev det nye statsfængsel Storstrøm Fængsel indviet, og i dag var det 500 forventningsfulde naboers tur til at komme på visit. 

Nysgerrige på den nye nabo

Billetterne til dagens rundvisninger har ikke været til salg, men blev forleden delt gratis ud til de første 500 fremmødte.

Og efterspørgslen var stor – især fra beboere fra nærområdet, der mødte op for at kigge den nye nabo efter i sømmene.

- Jeg har jo set hele møget blive bygget, så jeg vil jo gerne se det indeni, sagde Vibeke Elsner fra Skerne inden rundvisningen.

Ikke et luksushotel

En stor del af debatten om det spritnye fængsel har handlet om, hvorvidt det minder mere om et luksushotel end om et fængsel.

Men det kunne dagens besøgende afvise blankt.

- Jeg forventede, at værelserne var lidt større, og at der var det her wellness og alle de ting, man havde læst og hørt om. Men den kan jeg så slutte her, for der er jo ikke de ting. Der er et værelse på tolv kvadratmeter, siger Karin Juliussen fra Sakskøbing efter rundturen. 

Ingen svømmepøl

Den opfattelse er Vibeke Elsner enig i.

- Jeg synes, forholdene er okay, men jeg vil ikke kalde det luksus. Man læser jo så meget, og jeg havde hørt, at der var swimmingpool og den slags. Men det er der altså ikke, siger hun.

Hele luksusaspektet fylde meget hos alle dem, TV ØST talte med under turen.

- Min egen mor siger, at det er et luksusfængsel, og at de har det bedre end de gamle på plejehjemmet. Men at blive låst inde klokken 20:30, det er der da vel heller ikke noget ved. Og de har jo altså kun en briks og en stol, så det synes jeg ikke er luksus, siger Jens Christian Hansen fra Torkilstrup. 

Intet at frygte

De 500 fremmødte til dagens rundvisninger fik stillet nysgerrigheden over for deres nye naboer.

Og vigtigst af alt, så blev de bekræftede i, at sikkerheden nok skal være tip top, når de indsatte ankommer.

- Hvis det, de har fortalt i dag, er sandt, så synes jeg ikke, at vi skal frygte noget. Der er meget fascinerende, siger Karin Juliussen.

Fængslet kan i alt rumme 250 indsatte, og de første vil ankomme i slutningen af oktober.