Museumsdirektør: Jeg har svært ved at tage det alvorligt

Middelaldercentret i Nykøbing F. er et af over 30 museer i Danmark, der pludselig skal betale millioner tilbage til Arbejdsmarkedets Feriefond.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

14 millioner kroner.

Så mange penge skal Middelaldercenteret i Nykøbing Falster betale tilbage til Arbejdsmarkedets Feriefond.

- Vi har jo aldrig lagt penge til side, så vi vil have meget svært ved at kunne betale de penge tilbage, siger direktør for Middelaldercentret, Peter Vemming til TV ØST.

Troede lånene var gaver

Ifølge Berlingske Tidende har over 30 museer i Danmark fået at vide, at de penge, de har lånt af Arbejdsmarkedets Feriefond skal betales tilbage.

quote Sagen er så grotesk, at jeg har svært ved at tage det alvorligt

Peter Vemming, Direktør, Middelaldercentret i Nykøbing Falster

Men museerne har hele tiden betragtet pengene som gaver:

- Vi har jo fået at vide gentagne gange, at de her lån ville blive forlænget, og at de ikke skulle indfries, siger Peter Vemming.

Ingen garanti

Til Berlingske siger den tidligere direktør i Feriefonden, Bodil Mogensen, at hun ikke mener, der blev givet en garanti for, at lånene blev forlænget, men hun siger også, at det var intentionen.

- Men selv om man kan have en intention, varer det jo kun, indtil regeringen beslutter noget andet. Det har man så gjort nu, siger hun til avisen. 

Museumsdirektør: Grotesk sag

Peter Vemming forstår slet ikke, at det kan lade sig gøre at melde et ud i flere år og så pludselig gøre noget andet:

- Sagen er så grotesk, at jeg har svært ved at tage det alvorligt. Det skal man måske ikke sige, men helt ærligt! siger den rystede direktør til TV ØST.

Museerne har fået tre år til at finde pengene.

Peter Vemming fortæller, at foreningen, Danske Museer kører sagen samlet for de over 30 museer, der er blevet berørt af den ændrede kurs i forhold til lånene.