Mulige børnehavelukninger vil gå udover småbyer

5 børnehaver i Guldborgsund Kommune står til at skulle lukke. Det vil være en katastrofe for de små byer, mener nogle.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Guldborgsund Kommune skal spare 100 millioner kroner. Derfor har Børn, Familie og Uddannelsesudvalget peget på 5 børnehaver, der efter den 12. juni får at vide, om de muligvis skal lukke og slukke som en konsekvens af spareplanen.

Læs også: Lukning af børnehaver er i spil

Guldborg bliver affolket

En af børnehaverne er Kernehuset i Guldborg, der har 14 børn i institutionen. 7 i børnehave og 7 i vuggestue. Allerede for 1,5 år siden fik forældrene til børn i institutionen at vide, at børnehaven måske ville lukke. Nu er det så oppe at vende for 2. gang.

Det frustrerer mor til Caroline, Ann-Christine Jensen, at man ikke kan få noget at vide om, hvad der skal ske. Hvis Kernehuset lukker, skal Caroline køres fra Guldborg til Sakskøbing hver dag.

Ann-Christine Jensen er sikker på, det vil få Guldborgs sidste børnefamilier til at flytte ud af den lille by.

- Gulborg ville dø ud. Det, vi har tilbage, er Kernehuset, så har vi en Brugs, en campingplads og en havn, men for børnefamilier, der dør byen, når Kernehuset er væk, siger Ann-Christine Jensen.

Der er også utilfredshed i Kernehuset hos afdelingsleder Hanne Larsen.

- Jeg synes, det er en katastrofe for området, de små lokalsamfund dør ud, for der er jo ingen tilbud til børnefamilier, siger Hanne Larsen.

Hvis børnehaverne får besked på at lukke, skal det ske enten den 1. oktober, 1. januar eller 1. april. Udover Kernehuset drejer det sig om børneinsitutionerne Kragereden i Nykøbing, Sundloppen i Sundby, Strandloppen i Gedser og De 4 Årstider i Horreby.