Mulig pyroman anholdt

OPDATERET: Lørdag blev en 39-årig mand anholdt for at have sat ild til en opgang i Nykøbing Falster. Politiet tror, at manden står bag en stribe andre brande.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag aften klokken 23.54 fik politiet en anmeldelse om, at der var ild i en opgang på Orupgaardsvej i Nykøbing Falster. Beboerne i den tre etager høje ejendom blev evakueret, men ingen kom til skade.

Senere på natten fik politiet igen en anmeldelse. Denne gang var der sat ild til en container på Brogade i Nykøbing Falster.

Politiet efterlyste en 39-årig mand for brandene, og lørdag morgen henvendte han sig selv til politiet.

Står måske bag andre brande

8. og 9. juni blev der sat ild til en opgang på Brogade i Nykøbing Falster. Og 23. juni måtte brandvæsnet igen rykke ud til en påsat brand. Denne gang i en bygning på Frisegade.

Politiet tror, at det kan være den samme mand, der står bag de fem brande i løbet af den sidste måned.

- Det er samme gerningsmåde, det er ildspåsættelse i nogle effekter, som har ligget på stederne. Vi er meget fortrøstningsfulde. Vi tror, det er den rigtige mand, vi har fat i, siger Arne Holdensen, der er vicepolitikommissær i Sydsjællands og Lolland Falsters Politi. 

Den 39-årige mand er varetægtsfængslet indtil den 29. juni. Politiet er nu i gang med at undersøge tekniske spor og afhøre manden i forhold til de andre påsatte brande.

Lidt mere tryg

På Brogade har den sidste måned været utryg for beboerne i den opgang, der to gange har været udsat for ildspåsættelse.

- Man sover ikke ordentligt om natten, man får ikke en sammenhængende nattesøvn, man vågner pisse træt om morgenen, siger Mark Nilsson.

Anholdelsen af den 39-årige mand har skabt mere tryghed, men Mark Nilsson er ikke helt rolig endnu.

- Det gør mig en lille smule lettet, men jeg vil først være hundrede procent rolig, når jeg ved, at det er den person, der står bag, siger Mark Nilsson.

Siden de to ildspåsættelser på Brogade er der blevet sat røgalarmer op i opgangen og hoveddøren bliver låst om natten.