Mistænkte hjemmerøvere fængslet (Opdateret)

En dreng på 16 år og en mand på 28 år er i dag blevet varetægtsfængslet frem til den 25. august sigtet for at stå bag voldtægt og hjemmerøverier mod to kvinder i går. Den ene af de sigtede har tilstået medvirken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

OPDATERET KL. 16.49

Det er den 16-årige dreng, der har tilstået medvirken til hjemmerøverierne i Sakskøbing og Søllested på Lolland i går. Den 28-årige nægter sig skyldig og har kæret varetægtsfængslingen.

Den 16-årige erkendte i retten, at han vidste, at der skulle laves hjemmerøveri, da han kørte afsted med den 28-årige. Men han forklarede i retten, at han ikke deltog aktivt i røveriet og voldtægten, men sad i bilen og holdt vagt. Det er dog også den 28-årige mand, der er blevet sigtet for voldtægten.

Den 28-årige mand var på uledsaget udgang fra et fængsel i Nyborg på Fyn, hvor han afsonede en voldsdom. Politiet fortæller, at manden var taget til Vanløse tæt på København for at besøge noget familie. Men manden kom altså aldrig tilbage.

Motivet bag røverierne beskrives som pengenød.

Hjemmerøverier i Søllested og Sakskøbing
Hjemmerøverierne de to er sigtet for, skete natten til fredag.

Her opsøgte to personer en 60-årig kvinde i Søllested på Lolland. Hun blev voldtaget af den ene gerningsmand og tvunget med ud på en køretur for at hæve penge ved en kontantautomat.

Ifølge politiet fortsatte mændene til en kvinde på 61 år i Sakskøbing. Da hun ved sekstiden åbnede døren, truede de to hende med en pistol til at udlevere penge, før de tog hendes bil og stak af.

Den 28-årige mand og 16-årige dreng blev anholdt i en lejlighed i Nakskov i går formiddag, efter en borger havde set flugtbilen og kontaktet politiet.