Mistænkelige genstande: Derfor blev bus tilbageholdt i timevis

Et rutinetjek af toldmyndighederne stoppede tirsdag aften en bus i flere timer efter fund af "mistænkelige genstande".

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En bus fra selskabet Flixbus blev tirsdag eftermiddag tilbageholdt ved Nørre Alslev på Falster efter et rutinetjek af toldmyndighederne.

Meldingen var, at det skyldtes, at der blev fundet "mistænkelige genstande" i bagagerummet på bussen, der kom fra Berlin og var på vej til Malmø med stop i København undervejs. 

quote Vi skal have det testet af nogle kemikere, så vi er helt sikre

Anton Havegård, Sydsjællands og Lolland-Falsters

- Der var nogle ting, der blev fundet i bagagen, som skulle undersøges nærmere, og ejermændende skulle identificeres. Det tog lidt tid, sagde vagtchef Mikkel Kjærgaard.

Mistænkelige genstande

Onsdag oplyser vicepolitiinspektør Anton Havegård, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at der formentlig er tale om beroligende og receptpligtig medicin.

- Vi kan jo godt se, hvad der står på pakkerne, men vi skal have det testet af nogle kemikere, så vi er helt sikre. Jeg kan i hvert fald sige, at det er nogle piller, man i hvert fald ikke kan føre ind i Danmark og slet ikke i den mængde, siger Anton Havegård til Ekstra Bladet.

Politiet vil ikke komme nærmere komme ind på, hvor den anholdt mand er fra, men siger, at han er fra et tidligere østeuropæisk land. Bussen blev tilbageholdt tirsdag eftermiddag, men kunne først efter klokken 20 få lov at kører videre - dog uden den 49-årige mand.