Ministre skal stå skoleret om ny Storstrømsbro

Her til formiddag mødes Transport- og Bygningsudvalget med transportminister Hans Christian Schmidt (V) og finansminister Claus Hjort (V) til et samråd om den nye Storstrømbro.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Transport- og Bygningsudvalget har nu kaldt transportminister Hans Christian Schmidt og finansminister Claus Hjort til et åbent samråd, hvor de skal diskutere tilstanden på den nuværende Storstrømsbro samt opførslen af den nye bro.

Det er Kasper Roug (Soc.Dem.) og Rasmus Prehn (Soc.Dem.), der har indkaldt til samrådet, hvor de ønsker at få svar på, hvornår udbudsprocessen kan blive genoptaget? Hvilken betydning det vil få for Lolland-Falster, hvis broen bliver lukket igen? Og har ministeren et nødberedskab klar, hvis den situation skulle opstå? Det skriver Kasper Roug (Soc.Dem.) i en pressemeddelelse. 

- Jeg frygter, at regeringen hverken har en plan for, hvordan vi får byggeriet i gang, eller hvad vi gør, hvis den gamle bro lukker igen. Hvad der så skal ske med alle pendlerne, godstrafikken og turismen?, siger Kasper Roug (Soc.Dem.).

Den nye Storstrømsbro har ladet vente på sig; projektet er blevet udskudt flere gange - senest tilbage i november 2015 hvor det nu forventes, at den står færdig 2024.

Lokale protester

Den nu 80 års gamle bro smuldrer både foroven og forneden, og det har fået lokale borgere og politikere til at reagere. De mener simpelthen ikke, at broen kan holde indtil 2024, og de vil have politikerne på Christiansborg til at reagere nu.

Lige nu har brobyggeriet et budget på 4,3 milliarder kroner.