Minister vil ikke redde travbane på Falster

Kulturminister, Bertel Haarder (V) har ikke tænkt sig at gå ind i arbejdet for at finde flere penge til travsporten i Danmark. Dermed kan skæbnen for travbanen i Nykøbing Falster være besejlet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er ingen hjælp på vej til hestesporten på Fyn og Falster fra regeringen, efter foreningen Dansk Hestevæddeløb mandag på et møde blev enige om at indstille Fyens Væddeløbsbane i Odense og Car-Center Racetrack i Nykøbing Falster til lukning ved udgangen af 2015.

Truslen om lukning har fået formændene for de to baner til at kræve politisk indgriben, men landets kulturminister, Bertel Haarder (V), har ikke i sinde at finde flere penge til hestesporten.

- Jeg har holdt møde med ordførerne, og jeg kan ikke se, at der umiddelbart er nogen mulighed for at flytte pengene tilbage til travsporten. Regeringen har jo ikke ubegrænsede midler, siger Bertel Haarder til DR Fyn.

Ministeren fortsætter:

- Personligt har jeg ikke noget imod travsport, men jeg må understrege, at den her beslutning er taget i den tidligere ministers tid.

Bertel Haarder henviser til, at kulturordførerne sidste år besluttede at skære i de støttekroner fra tipsmidlerne, som går til hestesporten. Det betyder, at der forsvinder 30 millioner kroner frem til 2018.

På den 80 år gamle væddeløbsbane i Odense var man i går chokeret over udsigten til lukning på grund af, at man har for få heste. Formand for Fyens Væddeløbsbane Jørn Borch agter at fortsætte kampen, selvom det ser sort ud.

- Hvis der ikke sker noget politisk, er vi tæt på lukning. Men på Fyens Væddeløbsbane lægger vi os ikke ned endnu, siger Jørn Borch til DR Fyn.

Han forklarer, at bestyrelsen for den fynske bane blandt andet har møder med by- og kulturråmand i Odense Kommune Jane Jegind samt flere fynske folketingspolitikere.

Den endelige afgørelse ligger hos Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond.

Her forklarer direktør Jens Ulrich Nielsen, at bestyrelsen torsdag holder møde om sagen, hvor man vil se nærmere på foreningen Dansk Hestevæddeløbs begrundelser for at lukke banerne i Odense og Nykøbing Falster.

Indtil da ønsker fonden ikke at udtale sig, men direktøren fortæller, at man naturligvis tager indstillingen alvorligt.

Ud over banerne i Odense og Nykøbing Falster er banen i Billund indstillet til at blive en sommerbane.