¨

Minister vil have bredere kanaler

Foto: TV ØST

Oversvømmelser, som dem i Gedesby, kan undgås ved at bygge bredere afvandingskanaler. Sådan lyder et nyt forslag fra fødevareminister Henrik Høegh.

Man skulle næsten tro, at der stod miljøminister på Henrik Høeghs visitkort. I hvert fald hvis man skulle dømme ud fra det forslag, han i dag bragte på bane.

- Ideen er, at man graver vandløbet bredere lige over normal vandstand, og når vandstanden så stiger en halv eller en hel meter, vil vandløbet få en fantastisk kapacitet, fordi det får dobbelt bredde, siger Henrik Høegh (V).

Det er både sommerhusejere og landmænd, som er blevet ramt af oversvømmelserne i Gedesby. Og det er især på grund af de mange henvendelser fra landmænd, at Henrik Høegh nu er gået ind i sagen. Han er, som bekendt, minister for fødevarer, landbrug og fiskeri.

- Når sommerhusejere ikke længere kan få forsikret deres huse, og når landmænd må konstatere, at en hel del afgrøder går tabt, så er det her meget store værdier. Derfor er vi nødt til at finde nogle kombinationer, hvor vi tilgodeser de miljøkrav, vi skal opfylde, men samtidig også kan få vandet væk, siger Henrik Høegh.

Hvis projektet skal realiseres, er det tanken, at flere parter skal være fælles om at financiere det.

- Det her vil blive et samspil mellem det offentlige, sommerhusejere, boligejere og landmænd, siger Henrik Høegh.

01:11 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App