¨

Minister går ind i sagen om 12-årige Andreas: - Det er helt uacceptabelt

Børne- og Socialminister, Mai Mercado (K) vil nu bede Guldborgsunds borgmester, John Brædder (Guldborgsundlisten) om en redegørelse i sagen om plejebarnet Andreas fra Sakskøbing. Foto: TV ØST

- Smertegrænsen er ved at være nået, siger børne- og socialminister, Mai Mercado (K), som nu vil have en redegørelse af sagen om 12-årige Andreas.

Historierne om plejebarnet Andreas fra Sakskøbing er nået ind på kontoret hos børne- og socialminister, Mai Mercado (K).

- Hvis det, jeg hører om sagen, er rigtigt, er det helt uacceptabelt, siger hun i en skriftlig udtalelse til TV ØST.

I tirsdags fortalte vi historien om 12-årige Andreas fra Sakskøbing, som stod til at skulle forlade sine plejeforældre og i stedet flyttes til en institution i Næstved. En flytning, som hverken han, plejeforældrene eller hans biologiske far bakkede op om.

- Jeg elsker dem. De hjælper mig, når jeg er bange og de passer på mig. Jeg vil bare gerne bo hos Jacob og Maria, sagde Andreas om sine plejeforældre.

Guldborgsund Kommune havde truffet beslutningen efter en strid med plejeforældrene om aflønning. Plejeforældrene skulle nemlig gå ned i løn og havde bedt kommunen om en begrundelse, men havde ikke fået en.

På intet tidspunkt i kommunens afgørelse var Andreas blevet hørt i sagen.

Kommunerne skal gøre alt for at sikre stabilitet omkring barnet, og så er trusler om at fjerne barnet helt skævt

Mai Mercado (K), Børne- og Socialminister

Minister: - Smertegrænsen er nået

Onsdag ændrede kommunen så standpunkt i sagen og gav alligevel Andreas lov til at blive hos sine plejeforældre.

- Der er noget helt galt, hvis et barn og en plejefamilie skal gennem sådan et forløb, blot for at kommunen ændrer afgørelsen i sidste øjeblik, udtaler Mai Mercado og fortsætter:

- Kommunerne skal gøre alt for at sikre stabilitet omkring barnet, og så er trusler om at fjerne barnet helt skævt. Det er langt fra første gang, at jeg hører om den slags, og for mig er smertegrænsen ved at være nået.

Borgmester skal stå skoleret

Mai Mercado (K) vil gerne helt til bunds i den konkrete sag og finde ud af, hvad der er foregået.

- Derfor vil jeg bede borgmesteren i Guldborgsund om en redegørelse, skriver hun.

DF'eren Karina Adsbøl har kaldt børne- og socialministeren i samråd om sagen om 12-årige Andreas og andre sager om fjernelse af plejebørn mod deres vilje.

Samrådet kommer formentlig til at finde sted den 21. februar, oplyser ministeriet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App