Millioner til kulturhus

Borgerne i Horbelev er kommet tættere på et kulturhus. Lokale og Anlægsfonden har givet 3 millioner i støtte til at bygge skolen om til et moderne samlingssted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For fire år siden måtte Horbelev Friskole erkende, at det ikke kunne lade sig gøre, at drive en skole i Horbelev. Men nu har skolen fået et nyt liv, efter at der blandt andet er flyttet et fitnesscenter, pizzeria, teater og en genbrugsbutik ind i lokalerne.

Det er Nordøstfalsters Fremtidsforening, der ejer lokalerne. De har en drøm om at bygge skolen om til et moderne samlingssted for kulturarrangementer og fritidsaktiviteter.

Den drøm er de nu kommet et stort skridt nærmere. I sidste uge støttede Lokale og Anlægsfonden projektet med 3 millioner kroner. Fremtidsforeningen håber, at et nyt moderne kulturhus kan få folk til at flytte til byen.

- Det betyder, at vi kan skabe nogle rammer for ungdommen, alderdommen og for børn. Derfor kan det måske være interessant at købe et hus her, siger Torben Stjernholm, der er formand for Nordøstfalsters Fremtidsforening.

De tre millioner kan fremtidsforeningen lægge oven i 3 millioner, som de fik fra Den A.P. Møllerske Støttefond for nylig. Derudover har Guldborgsund Kommune også givet 500.000 kroner til projektet.

- Vi har ikke været bange for at sigte højt, og det er det, man skal. Vi skal ikke gå at gemme på tingene, vi skal bare komme i gang, siger Torben Stjernholm.

Borgere skal købe anparter
Projektet mangler dog stadig 6 millioner for at kunne blive som drømmen. Derfor vil foreningen blandt andet sælger anparter i kulturgården til borgerne. En god idé, hvis man spørger Jesper Rasmussen, der bor over for den nedlagte skole.

- Jeg kunne godt finde på at købe en anpart. Jeg synes, at det er et godt initiativ, så det vil jeg helt sikkert støtte, siger Jesper Rasmussen.