Millioner på vej til folkeskolerne: Brug pengene som I vil

En særlig partnerskabsaftale sender 10 millioner kroner til folkeskolerne i Guldborgsund Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var glade ansigter, da repræsentanter fra Lolland Falster Lærerforening, Skolelederforeningen og Guldborgsund Kommune forleden underskrev en særlig partnerskabsaftale.

Aftalen sender nemlig 10 millioner kroner til folkeskolerne i Guldborgsund. Størstedelen, de 7,5 millioner kroner, bliver fordelt efter elevtal mellem kommunens 14 folkeskoler, og det bliver skolebestyrelserne og skolerne selv, der kan bestemme, hvordan pengene skal bruges.

quote Det er ude på den enkelte skole, at de bedst ved

Janne Hansen, udvalgsformand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget

- De 7,5 millioner kroner bliver fordelt til skolerne, så den enkelte skolebestyrelse kan bruge pengene præcis der, hvor de kan se, at det vil gøre en forskel for deres skole, medarbejdere og børn, udtaler Janne Hansen, udvalgsformand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget, i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Vi opfordrer naturligvis skolerne til også at inddrage eleverne som aktive, kreative idémagere. Det er ude på den enkelte skole, at de bedst ved, hvordan de skal sætte ind i forhold til pejlemærkerne.

Øremærker penge til droner og iPads

De sidste 2,5 millioner bliver hånderet af Børn, Familie og Uddannelsesudvalget. Udvalgte har allerede besluttet, at den ene million skal gå til, alle elever kan få egen iPad eller bærbar computer.

De resterende 1,5 millioner kroner skal bruges til nye teknologiske tiltag såsom arbejdet med droner. 

Aftalen om de 10 millioner kroner er et led i budgetforliget 2017, som handler om at styrke kvaliteten i folkeskolerne. Partnerskabsaftalen indeholder derfor fire pejlemærker, som parterne er enige om skal sikre, at målsætningerne fra budgetaftalen bliver opfyldt.

Pejlemærkerne er: højere karakterer, lavere sygefravær, lærernes trivsel øges samt flere og mere kvalificerede ansøgninger til ledige stillinger i folkeskolerne