Mere World Cup guld til danske bueskytter

Anført af den unge verdensmester Stephan Hansen fra Nykøbing Falster har Danmark lørdag vundet to guldmedaljer i polske Wroclaw.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De danske compound-bueskytter er i øjeblikket næsten helt suveræne ved et World Cup-stævne i polske Wroclaw.

Tidligere lørdag vandt det danske herrehold bestående af Stephan Hansen, Patrick Laursen og Martin Damsbo guld med en finalesejr over USA.

Senere på lørdagen blev den anden guldmedalje sikret, da det danske mixhold gentog bedriften. Også her var den blot 20-årige individuelle verdensmester Stephan Hansen en del af holdet sammen med Sarah Sönnichsen. Den danske duo slog i finalen Irak med fem point.

Højt niveau

Sportschef i Bueskydning Danmark, Allan B. Grønkjær, er ret imponeret over danskernes niveau.

- Vores compoundskytter rammer et meget højt niveau i år. Der er medaljer for enden af deres pile til hver eneste turnering. Det er enestående.

- De har arbejdet benhårdt for at få succes, og det er skønt at se, at det lykkes for dem, siger Grønkjær i en pressemeddelelse fra Bueskydning Danmark.

Ved det seneste World Cup-stævne, der blev afholdt i Tyrkiet, nappede Danmark også guld for mixhold. Her skød Stephan Hansen sammen med Tanja Jensen.

Verdensmester for 14 dage siden

For to uger siden triumferede Stephan Hansen ved at tage den individuelle VM-titel på Christiansborg Slotsplads i København. I den individuelle konkurrence i Wroclaw opnåede Martin Damsbo en fjerdeplads.

Compound er ikke en olympisk disciplin.

/ritzau/