¨

Medier: Meyers spisested i New York får Michelin-stjerne

Claus Meyer er foruden kok og iværksætter investor i fodboldklubben Fykøbing FC. Foto: TV ØST

Restauranten Agern får ifølge amerikanske medier sin første Michelin-stjerne på torsdag. Bag restauranten står kok og iværksætter Claus Meyer.

Den danske kok og iværksætter Claus Meyer får torsdag overrakt endnu en Michelin-stjerne.

Denne gang er det dog ikke for hans andel i Noma på Strandgade i København.

Claus Meyer får i stedet overrakt en stjerne for sin nystartede amerikanske restaurant, der bærer det danske navn Agern.

Det skriver blandt andet Bloomberg og The Wall Street Journal.

De refererer til mediet Eater, der har fået fat i en af de nye udgaver af Michelin-guiden for New York City, der ellers først udkommer torsdag.

Står også bag nordisk madmarked

Agern ligger midt på Manhattan i New York i den historiske Grand Central Terminal.

Restauranten er tæt forbundet med Great Northern Food Hall, et større madmarked med nordisk tema, som Claus Meyer åbnede i selv samme bygning i foråret.

Restauranten åbnede tidligere på året, og temaet er, som navnet antyder, nordisk mad med råvarer fra delstaten New York.

Agern er en af 13 nye New York-restauranter, der får en af de eftertragtede pladser i den røde Michelin-guide.

Lokalt islæt

Den danske ambassadør i USA, Lars Gert Lose, ønsker på det sociale medie Twitter Claus Meyer tillykke med den flotte bedrift.

- Tillykke Claus Meyer. Meget imponerende og særdeles fortjent, skriver ambassadøren.

At få overrakt en af de fornemme stjerner er ikke uvant for Claus Meyer, der er en del af ejergruppen i Noma, der kan bryste sig af to Michelin-stjerner.

Den danske restaurant har også toppet listen over verdens bedste restauranter fra organisationen World's 50 Best Restaurants.

Det skete senest i 2014.

I 2015 rykkede Noma ned som nummer tre og i 2016 tog restauranten endnu to skridt tilbage til en placering som nummer fem.

Claus Meyer er født og opvokset i Nykøbing Falster, og han støtter stadig sit gamle lokal samfund. Sidste år blev han nemlig investor i fodboldklubben Nykøbing FC. Han står desuden bag en frugtplantage i Maribo på Lolland.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App