Masnedsundbroen klar til togtrafik torsdag morgen

Togtrafikken på broen bliver efter søndagens påsejling genåbnet igen torsdag morgen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Masnedsundbroen åbner igen for togtrafikken torsdag morgen. Og selvom det bliver med en hastighedsbegrænsning på 40 km/t, burde det ikke give nogle forsinkelser, skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

Banedanmark har undersøgt broen de seneste par dage efter søndagens påsejling, hvor det engelske fragtskib Karla C sejlede ind i broen. Efterfølgende er der blandt andet blevet udbedret skader på sporene og der er gennemført en række undersøgelse af det beskadigede broleje samt broens konstruktion.

-       Vi har været fokuseret på, at passagererne igen skal have tog over broen, så snart det er fuldt sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Vores undersøgelser af det beskadigede broleje og broens konstruktion viser, at skaderne er af en sådan karakter, at vi kan udbedre dem i den kommende tid, samtidig med, at der kan køre tog over broen med nedsat hastighed. Derfor kan vi allerede torsdag morgen genåbne togtrafikken over Masnedsundbroen, siger Klaus Frelling Andersen, sektionschef for Broer i Banedanmark

Banedanmark forventer at gennemføre reparationerne på broen i nattetimerne og i slutningen af næste uge vil de komme med en prognose for, hvornår udbedringen af brolejet er færdig, og hvornår hastighedsbegrænsningen for togene vil blive ophævet.

DSB oplyser, at de første tog, der krydser Masnedsundbroen torsdag morgen bliver: Re 2203 fra København H kl. 5.11 og Re 2204 fra Nykøbing F kl. 4.38.