Mark deler syngende efterlysning: - Du har stjålet min motor, din store nar

Facebook flyder over af efterlysninger - så vil man ses, må man tænke kreativt, tænkte Mark Stig Andersen fra Lolland, som mangler sin påhængsmotor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Facebook har for længst fået en stor rolle i danskernes liv - og det er ofte dér, man deler det, der før var kommet på opslagstavlen i supermarkedet eller på biblioteket. 

Derfor er det også tit Facebook, folk tyr til, når de skal efterlyse noget, de har mistet. Netop det gjorde Mark Stig Andersen, som bor nær Guldborg på det nordøstlige Lolland.

Torsdag var en eller flere personer nemlig på spil ved kajen i Guldborg, hvor de stjal Mark Stig Andersens påhængsmotor fra hans lille båd. Han opdagede tyveriet søndag og satte sig for at efterlyse motoren på en lidt anderledes måde.

- Man ser så mange efterlysninger på Facebook, så jeg tænkte, at jeg måtte gøre noget for at skille mig lidt ud, forklarer han.

quote Min idé var egentlig bare, at det var folk her på egnen, der ville se den. Men nu er den jo i hele landet.

Mark Stig Andersen, musikalsk ejer af båd uden påhængsmotor

Titusinder har set videoen

Han satte sig derfor med sin guitar og gav sig til at skrive en syngende efterlysning.

Du har stjålet min motor, din store nar // Jeg håber, du selv ved, hvor dumt det var, lyder det nu i en video, som Mark Stig Andersen har delt på Facebook, og som i skrivende stund er blevet set over 40.000 gange og delt over 900 gange. Det er langt mere, end den påhængsmotormanglende skjald havde ventet.

- Man kunne måske tænke, at det var nogle lokale knægte, der havde stjålet den, så min idé var egentlig bare, at det var folk her på egnen, der ville se den. Men nu er den jo i hele landet, griner Mark Stig Andersen.

Han har nu fået beskeder fra hele landet - både fra Sønderjylland og Roskilde - hvor andre bådejere udtrykker deres sympati. Efterlysningen har dog også nået ordensmagten.

- Jeg var nede på politistationen i Nykøbing for at anmelde det, og der sagde de ”nå, det er dig med motoren”, fortæller Mark Stig Andersen med det grin.

quote Jeg håber, at den kan gøre, at tyven får en smule dårlig samvittighed og tænker lidt over det.

Mark Stig Andersen

Håber på dårlig samvittighed

Påhængsmotoren - en 15-hestes Johnson-motor - blev købt brugt til jollen Lydia for omkring 4.500 kroner. 

- Det er selvfølgelig ikke så mange penge, men jeg har ikke sparet penge op til en ny, og jeg havde glædet mig til at sejle lidt i min ferie, konstaterer Mark Stig Andersen.

Han forventer dog ikke, at den syngende efterlysning reelt vil få nogen til at aflevere motoren igen.

- Det regner jeg ikke med. Men jeg håber, at den kan gøre, at tyven får en smule dårlig samvittighed og tænker lidt over det, fortæller han.

Kender du noget til tyveriet? Så kan du kontakte politiet på telefon 1-1-4

 


Nyhedsoverblik