Mange aflysninger midt i højsæsonen skaber travlhed hos Scandlines

Scandlines har aflyst 33 færgeafgange midt i højsæsonen. Det har skabt travlhed hos rederiet, som skulle ombooke flere hundrede passager.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis man skal over Gedser-Rostock de kommende dage, så er det en god idé at tjekke sejlplanen. Scandlines har nemlig aflyst hele 33 afgange på ruten, fordi færgen M/F Berlin er blevet sendt til reparation.

De mange aflysninger, som Scandlines udmeldte fredag, har skabt travlhed hos rederiet.

quote Vi har foretaget cirka 800 ombookninger

Anette Ustrup Svendsen, kommunikationschef ved Scandlines

- Vi havde allerede fredag mulighed for at udmelde, at vi blev nødt til at aflyse et antal afgange i denne uge. Det betyder, at vi har brugt weekenden på at ombooke passagerer, som bliver berørt af de pågældende aflysninger. Vi har foretaget cirka 800 ombookninger, og det betyder, at vi heldigvis er kommet i kontakt med langt de fleste, berørte passagerer, siger Anette Ustrup Svendsen, kommunikationschef ved Scandlines, til TV ØST.

- Men der er stadig nogle passagerer, som vi ikke har haft mulighed for at komme igennem til. Dem kan vi kun opfordre til at kontakte os over telefonen. Jeg ved, at telefonhenvendelserne er aftaget i løbet af dagen, og det er nu nemmere at komme igennem til os, for der har været mange henvendelser, tilføjer hun.

Hvad skal de personer, som ønsker at rejse med Gedser-Rostock de kommende dage, gøre?

- Heldigvis sejler vores anden færge helt efter planen, og det gør vores færger på Rødby-Puttgarden også. Jeg kan kun opfordre til, at man holder øje med trafikinformationen inde på vores hjemmeside, og så melder vi selvfølgelig ud, når færgen sejler normalt igen, svarer Anette Ustrup Svendsen.

Skaber rystelser i færgen

Hvorfor foretager I den her reparation af M/F Berlin midt i højsæsonen?

- Vi har konstateret nogle vibrationer på fremdriftsmekanismen på færgen, som ikke skal være der. Desværre kan vi ikke komme til den elektronik, uden at færgen kommer i dok på et værft. Derfor tager vi den ud af drift og undersøge, hvad der giver de her rystelser. Vi ønskede selvfølgelig heller ikke, at det her skulle ske midt i højsæsonen, men vi vil hellere gøre det planlagt end ikke planlagt, svarer Anette Ustrup Svendsen.

Kunne vente til efter højsæsonen

Hos Scandlines forsikrer man, at M/F Berlin ikke kan komme i problemer og eventuelt gå i stå midt ude på Østersøen, selvom den stadig sejler og først skal til reparation på mandag.

quote Vi har konstateret nogle vibrationer på fremdriftsmekanismen på færgen, som ikke skal være der

Anette Ustrup Svendsen, kommunikationschef ved Scandlines

- Så ville vi selvfølgelig ikke sejle. Vi har taget den her beslutning i samarbejde med vores teknikere, og de anbefalede, at vi indenfor en overskuelig fremtid tog den på værft. Vi kunne have valgt at vente til efter højsæsonen, men det har vi ikke lyst til, så hellere få det bragt i orden. Det er ikke nogen ønskesituation for os, men det er desværre det, vi er nødt til, sagde Anette Ustrup Svendsen fredag til TV ØST.

I sidste uge var der også problemer med færgens fremdriftsmekanisme, hvilket fik Scandlines til at aflyse to af overfarterne.

Hold øje med www.scandlines.dk for den aktuelle trafikinformation.

DISSE AFGANGE ER AFLYST