¨

Mand og pige dømt for at voldtage mindreårig i fællesskab

Retten i Nykøbing Falster. Foto: Thomas Nielsen - TV ØST

 En mand på 50 år og en pige på 17 år er blevet dømt for at voldtage en sovende 14-årig pige.

En fængselsdom på henholdsvis et år og otte måneder samt et år og seks måneders fængsel blev resultatet, efter en 50-årig mand og en 17-årig pige i sommer voldtog en 14-årig pige, der var faldet i søvn i den 50-åriges hjem.

Det skriver Folketidende.

Voldtægten fandt sted mellem den 12. og den 13. juli på et værelse hos den 50-årige mand i Sakskøbing på Lolland. Her var pigen faldet i søvn som følge af alkoholpåvirkning og træthed.

Retten i Nykøbing Falster fandt derfor, at pigen ikke kunne modsætte sig voldtægten, som fortsatte, da hun vågnede op under agten.

Den 17-årige pige deltog i den 50-åriges overgreb på den 14-årige pige og gennemførte på egen hånd krænkelser af den 14-årige pige senere på natten.

Nægter sig skyldig

Ud over at være en sag om voldtægt, så er sagen særlig alvorlig, da pigen er under den seksuelle lavalder. I Danmark er den seksuelle lavalder som udgangspunkt 15 år.

Selvom ordet lavalder ikke står i straffeloven, så fastslåes reglerne flere steder i loven.

Sex med en person under 15 år kan udløse en straf på op til otte års fængsel. Normalt rejses der dog ikke tiltale i sager, hvor nogenlunde jævnaldrende måtte dyrke frivillig sex sammen.

De to dømte nægter sig begge skyldige og har anket dommen til Østre Landsret

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App