¨

Mand fængslet efter knivdrab - kan ikke udelukke mulighed for medgerningsmænd

Den 32-årige blev dræbt i sit hjem lørdag aften. Foto: Claus Hansen - Folketidende

Søndag eftermiddag blev en mand varetægtsfængslet ved Retten i Næstved. Han er sigtet for at have slået en 32-årig mand fra Stubbekøbing ihjel.

Sent lørdag aften blev en 32-årig mand fundet dræbt i sit hjem på Nykøbingvej i Stubbekøbing på Nordfalster. Han blev dræbt af et knivstik i venstre side af brystet.

Det kom frem ved et grundlovsforhør i Retten i Næstved i dag, hvor en 31-årig mand blev fremstillet og sigtet for drabet.

Anklagemyndigheden havde egentlig begæret dørene lukket, men efter protester fra pressen besluttede dommeren at lade dørene forblive åbne.

Artiklen fortsætter under videoen.

01:19

Vicepolitikommissær Søren Ravn-Nielsen er efterforskningsleder i sagen.

Luk video

Ringede selv til alarmcentralen

Den sigtede sad under hele forhøret med sit hoved hvilende i sine hænder og med lukkede øjne, fortæller TV2 ØST’s reporter på stedet.

Han var iført en blå DNA-dragt og havde kort lyst hår. Den sigtede var ifølge sin forsvarer så påvirket af situationen og af alkohol, at han ikke selv ønskede at sige noget i retten.

Ved grundlovsforhøret kom det frem, at det var den sigtede selv, der ringede til alarmcentralen, som han var i kontakt med i seks minutter. Han råbte til dem i telefonen, at de skulle skynde sig at komme.

På gerningsstedet fortalte den sigtede angiveligt politiet, at han havde en kontrovers med den dræbte.

Artiklen fortsætter under billedet.

Grundlovsforhøret foregik i Retten i Næstved. Foto: TV2 ØST

Kan ikke udelukke mulige medgerningsmænd

Efter drabet var politiet talstærkt til stede ved huset i Stubbekøbing, blandt andet med en hundepatrulje. Det skyldtes, at den sigtede fortalte politiet, at der var nogen, der var løbet fra stedet. Anklagemyndigheden påpegede til grundlovsforhøret, at de ikke kan udelukke, at der er mulige medgerningsmænd. Fodboldbanen ved Stubbekøbing Skole blev afsøgt med hunde, men der blev ikke fundet noget med betydning for sagen.

Politiet fandt en blodig køkkenkniv på gerningsstedet.

Forsvareren mente ikke, at der var forsæt til drab. Men retten nåede altså frem til, at når man stikker en person med en kniv i venstre side, så er der begrundet mistanke om, at sigtede havde til hensigt at begå manddrab.

Den sigtede mand blev varetægtsfængslet til den 14. juni. Den sigtede nægter sig skyldig, men har ikke kæret afgørelsen om varetægtsfængsling.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App