Mads forsvandt i nedtrykt sindstilstand: Nu samles frivillige for at lede efter ham

Den frivillige organisation Missing People leder onsdag efter Mads Rygaard Hansen, som forsvandt i sidste uge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er fire dage siden, at Mads Rygaard Hansen forlod sit hjem i Nykøbing Falster. Han er fortsat efterlyst.

Politiet arbejder stadig på at finde den unge mand, og nu træder Missing People også ind eftersøgnings-arbejdet.

Den frivillige organisation har modtaget en anmeldelse fra pårørende til Mads Rygaard Hansen, og derfor samler organisationen onsdag frivillige for at lede på Nordfalster og Farø.

Eftersøgningen er koordineret med politiet, oplyser Vivian Winther Eriksen, der er formand for Missing People, til TV ØST.

Frivillig eftersøgning 

Mads Rygaard Hansen forlod i lørdags sit hjem i nedtrykt tilstand. Hans bil er efterfølgende blevet fundet på Farø Rasteplads mellem Falster og Sjælland.

Politiet bruger forskellige eftersøgningsmetoder for at finde Mads Rygaard Hansen. Droner med kamerafunktion er blevet sendt i luften. Derudover har politiet haft hunde til at søge i området omkring rastepladsen. I øjeblikket forsøger man at finde videomateriale fra overvågningskameraer. 

Politiet ser den frivillige indsats fra Missing People som et godt bidrag til eftersøgningsarbejdet.

- Vi har et fint samarbejde med Missing People i den her sag, fortæller Casper Andersen, der er politikommisær i Nykøbing Falster Politi.

Frivillige kræfter

quote Det bliver også gjort helt klart, hvad folk kan risikere.

Vivian Winther Eriksen, formand Missing People til TV ØST

Vivian Winther Eriksen fortæller, at det er meget forskelligt, hvor mange der dukker op til disse eftersøgninger. Og at det ligeledes er meget forskelligt, hvem der kommer for at deltage i eftersøgningsarbejdet.

Dog er der uofficelle tilmeldinger til eftersøgningen på Missing Peoples Facebook-opslag (se længere nede i artiklen).

I den forbindelse er der nogle retningslinjer, som organisationen sørger for at følge for at beskytte de frivillige.

- Der bliver holdt et intro-møde, inden folk bliver sendt ud. Og i det intro-møde er der retningslinjer for, hvor og hvordan man søger. Det bliver også gjort helt klart, hvad folk kan risikere, og det er helt legalt at trække sig. Det har vi respekt for, siger formand i Missing People, Vivian Winther Eriksen. 

Skulle eftersøgningsarbejdet ende med at udløse en særligt ubehagelig oplevelse for de frivillige, så har organisationen kontakt til myndigheder, der kan træde til.

- Har man et fund med en tragisk udgang, så har vi offerrådgivningen, som kan hjælpe de folk, der har haft en dårlig oplevelse, siger Vivian Winther Eriksen. 

Har du oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på telefon 1-1-4.