¨

To lystfiskere forsvundet

Foto: TV ØST

To mænd frygtes omkommet under en fisketur i går i farvandet sydøst for Falster. Redningsmandskab kæmpede i nat for at finde de to lystfiskere, men forgæves.

Rane Sigsgaard, Bregninge, var een af de sidste, der tale med de to mænd, der trods tågen tog på fisketur fra Hesnæs Havn ved 9-tiden i går.

- Jeg snakkede med dem en halv time, og de virkede som er par erfarne lystfiskere. Det er jo mærkeligt, når man fisker, så er det jo ens kammerater, uanset hvor meget man kender dem. Det er så trist, siger den nu pensionerede kørerlærer, der selv i går droppede at tage på havet på grund af vejret.

Netop grund grund af den tætte tåge opgav Søværnets Operative Kommando i går at få en helikopter i luften, og de fire skibe, der deltog i eftersøgningen, måtte returnere midt på natten. Gedser Redningsstation bidrog til redningsaktionen med syv mand og to skibe. Og i følge bådsmand Svend-Erik Rasmussen var det op ad bakke.

- Vi havde en sigtbarhed på 25 meter og een meter sø, så det er ulige vilkår at eftersøge i, men vi gjorde, hvad vi kunne jo.

Heller ikke i dag var det i følge politiet muligt at genoptage eftersøgningen. Tågen var for tæt.

De forsvundne fiskeres båd ligger i Hesnæs Havn, og i dag var betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i Hesnæs for at undersøge båden og tale med vidner.  

I følge politiet er begge de formodet omkomne 50 år. Den ene er fra Østfalster, mens den anden er fra Mern på Sydsjælland.

02:27 Luk video

  

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App