Lystfisker fundet ved Rostock

Jens Folmann Christiansen, som er den ene af de lystfiskere, der forsvandt lørdag, er blevet fundet omkommet ved Rostock i Tyskland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den ene af de 2 forsvundne lystfiskere er blevet fundet omkommet.

Det er Jens Folmann Christiansen fra Stubbekøbing, som er blevet fundet, mens Michael Skov Nielsen fra Mern fortsat er savnet.

De 2 50-årige mænd sejlede lørdag morgen ud fra Hesnæs Havn på Falster for at fiske, men vendte aldrig tilbage. Selv om Søværnets Operative Kommando (SOK) ledte efter dem både til vands og i luften, lykkedes det ikke at finde dem. Familie, venner og bekendte har hele ugen ledt efter de 2 fiskere og troede i onsdags, at de havde fundet dem ud for Hårbølle Strand på Møn.

Ingen tvivl denne gang

En redningsbåd kunne dog konstatere, at der var tale om 2 bøjer og ikke ligene af de 2 fiskere, da den nåede ud i vandet. Men den her gang er der ingen tvivl, om at det er den ene af de 2 lystfiskere, der er fundet.

- Min kære bror er død. Jeg har set ham og set ligsynsrapporten, og der er ingen tvivl den her gang, lyder den eneste kommentar fra Lars Folmann Christiansen, der er bror til Jens.

Fundet af dansk kutter

Vicepolitikommissær Arne Holdensen fra lokalpolitiet i Nykøbing Falster siger til TV2 ØST, at Jens Folmann Christiansen blev fundet onsdag klokken 14.20 ved Warnemünde, der ligger ved indsejlingen til Rostock.

- Det tyske politi blev ringet op af en dansk kutter, der havde fundet ham i vandet, og vi får så underretningen om natten, siger Arne Holdensen, der dog ikke har planer om at genoptage eftersøgningen af Michael Skov Nielsen.

- Der er ikke noget, der tyder på, at den anden lystfisker skulle være i nærheden, så vi sætter ikke noget i værk.

Dansk politi har nu sendt Jens Folmann Christiansens tandkort til Tyskland, hvor identifikationen af den 50-årige lystfisker skal gøres færdig. Efterfølgende vil han via ambassaden blive sendt til Danmark, hvilket ifølge Arne Holdensen vil tage få uger.