Lorena skal ud af Danmark (Video)

Lokale har samlet underskrifter ind. Politikere har protesteret. Fagfolk har givet hende medhold. Men intet af det hjælper. 17-årige Lorena Gomes fra Gedser skal ud af landet. Ifølge dansk lov er hun for gammel til at blive familiesammenført med sin mor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hjemme hos familien Gomes Madsen sidder nerverne uden på tøjet.

- Det er rent ud sagt et helvede, siger Jim Madsen og tager sig til hovedet.

Jim Madsen er fortvivlet, fordi hans brasilianske pap-datter, Lorena Gomes, har fået endeligt afslag på familiesammenføring med sin mor. Moren er gift med Jim Madsen og bor i Gedser. Parret har fået lov til at få Lorena Gomes' lillesøster til landet, men nu skal storesøsteren altså ud.

- Jeg er bange for at miste hende, og min kone er bange for at miste sin datter. Der er ingen, der aner, hvad der sker, hvis hun kommer hjem til ingenting, siger Jim Madsen.

Jim Madsens pap-datter er 17, og det er to år for gammel til Danmark. I 2004 blev Udlændingeloven nemlig strammet. Aldersgrænsen for børn, der søger familiesammenføring med en forælder her i landet, blev sænket fra 18 til 15.

- Da jeg var 15, kunne jeg heller ikke klare mig selv, så det kan jeg slet ikke forholde mig til. Jeg synes, at det er helt ude i hampen, lyder det fra Jim Madsen.

Den 17-årige har en psykiaters ord for, at hun er en pige "med svær selvmordsrisiko". Men den diagnose har Integrationsministeriets embedsmænd ikke taget hensyn til, selvom loven åbner op for dispensation.

- At man kan få sig selv til at ignorere, at et barn på 17 vil tage sit eget liv. At man er ligeglad med det, det kan jeg ikke have, siger Jim Madsen med forargelse i stemmen.

Afslaget betyder, at Lorena Gomes skal forlade landet om senest 15 dage. Jim Madsen vil nu gå rettens vej for at forhindre, at det sker.

[video:video_mangler:090826_lorena.flv]