Lollandsk skolemodel kan udsulte små skoler

I Guldborgsund Kommune begår de en kæmpe fejl, hvis de vælger lollandsk skolemodel. Det mener lærere, der nu advarer mod skolemodellen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis Guldborgsund Kommune vælger samme skolemodel som i Lolland Kommune, så udsulter de langsomt de små skoler. Og det er ris til egen røv, hvis man spørger formanden for Lolland-Falsters Læreforening, Henrik Hansen. Det skriver Folketidende.dk.

Henrik Hansen er ikke bange for at sige, at Guldborgsund Byråd er ved at begå en fejl. Hvis de vælger at spare en masse penge på kommunes 14 folkeskoler vil mange af dem forsvinde. Kommunen arbejder nemlig på, at omlægge de 14 skoler i 3 store skoledistrikter.

- Distriktsmodellen er simpelthen det værste, vi kan forestille os. Den løser ikke noget i forhold til at undgå skolelukninger, og ved at vælge den vasker byrådet bare hænder. Det er simpelthen politisk ansvarsforflygtigelse, siger Henrik Hansen til Folketidende.

Han har svært ved at se, at hvis man klasseoptimerer, ved at samle eleverne i så få klasser som muligt, ikke risikerer, at børnene vil forsvinde fra de små landskoler. De vil nemlig blive rykket ind mod byen, mener Henrik Hansen.

- Helt automatisk vil man i de nye store distriktsskoler være nødt til at trække elever ind fra landet til byskolerne, så der vil ske en langsom udsultning af de små skoler, så man til sidst må lukke, forudser Henrik Hansen

og fortsætter:

- Politikerne vil få så mange tæsk for det, fordi distriktsmodellen kun fungerer i et regneark, men ikke i praksis, og det finder forældrene sig ikke i. Det er det, vi har set i Lolland Kommune, siger han.

Det skriver Folketidende.dk