Lollandsk dyrlæge kåres som årets dyreven

En dyrlæge fra Sakskøbing modtog prisen som årets dyreven ved et stort show arrangeret af Dyrenes Beskyttelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For Inga Stamphøj fra Sakskøbing på Lolland er det et arbejde, men for Dyrenes Beskyttelse er hendes arbejde som dyrlæge mere end det.

Hendes indsats som dyrlæge er nemlig blevet belønnet med hele to priser ved et stort show arrangeret af Dyrenes Beskyttelse.

quote Inga er en helt. Hun er sådan et menneske, der virkelig brænder for sit fag

De frivillige kredsformænd i Dyrenes Beskyttelse, område Storstrøm

- Hun er gjort af et helt særligt stof. Hun er uselvisk og sætter ofte dyrene før sig selv, og så er hun ekstremt professionel, lød det blandt andet i begrundelsen fra Dyrenes Beskyttelse, der belønnede hende med prisen som årets dyreven og årets dyrehelt.

- Ingas arbejde bærer virkelig præg af, at hun har en brændende indre passion for sit fag, og hun har en kæmpe respekt for alt levende, dyr, såvel som mennesker. Derfor er Inga vinder af Årets Dyreven, udtaler Britta Riis, Direktør i Dyrenes Beskyttelse, i en pressemeddelelse.

Hjælper dyr med et smil på læben

Inga Stamphøj har gennem flere år haft sin egen klinik i Sakskøbing, hvor hun hjælpe folk med deres kæledyr.

Men hun kører også ud til store dyr på Lolland-Falster, Møn og Sydsjælland. De sidste fem år har hun desuden ved siden af sin egen praksis, haft et samarbejde med Dyrenes Beskyttelse.

quote Jeg er så beæret

Inga Stamphøj, dyrlæge fra Sakskøbing

- Jeg er slet ikke vant til sådan noget her, udtalte Inga Stamphøj ved prisoverrækkelsen.

- Jeg er så beæret. Det her samarbejde betyder så meget for mig. Det er i høj grad alle de engagerede frivilliges fortjeneste, at samarbejdet er så godt. Normalt har jeg ikke så let ved at samarbejde, men de gør det nemt.

Gennem samarbejdet med dyreværnsorganisationen har Inga Stamphøj gjort ifølge Dyrenes Beskyttelse en stor forskel for både dyr og mennesker.

Artiklen fortsætter under billedet.

Dyrlægen fra Sakskøbing Inga Stamphøj (i midten) var meget beæret over priserne.
Dyrlægen fra Sakskøbing Inga Stamphøj (i midten) var meget beæret over priserne. Foto: Dyrenes Beskyttelse.

Når frivillige i Dyrenes Beskyttelse ringer til hende, står hun klar til at hjælpe.

- Inga er en helt. Hun er sådan et menneske, der virkelig brænder for sit fag, og det skinner tydeligt igennem i hendes arbejde. Selvom klokken er 22 en søndag aften, er Inga klar til at hjælpe, og hun har endda et smil på læben, skrev de frivillige kredsformænd i Dyrenes Beskyttelse, område Storstrøm, der har indstillet hende. 

Dyrenes Beskyttelse har siden 1960 uddelt priser til de mennesker, der leverer en lang og utrættelig indsats for dyrene.