¨

Lolland og Guldborgsund får 12 millioner kroner til at gøre ældremaden mere indbydende

Et nyt projekt "Bord Dæk Dig" skal gøre ældremaden mere indbydende.

Knap 12 millioner får Lolland og Guldborgsund Kommuner til at gøre ældremaden mere indbydende og velsmagende.

Lolland og Guldborgsund har fået knap 12 millioner kroner til at gøre ældremaden mere indbydende.

I samarbejde med Fælleskøkkenet og Aalborg Universitet har kommunerne skabt projektet ”Bord Dæk Dig”, som skal være med til at gøre maden mere indbydende og velsmagende. De skal arbejde innovativt med levering og anretning af ældremaden – og til det har de fået 12 millioner kroner af sundheds- og ældreministeriet.

- ”Bord Dæk Dig” handler om at levere et godt måltid til ældre borgere i eget hjem og derigennem at forebygge underernæring og væsentligt at fremme trivsel hos ældre i eget hjem ved at bidrage til optimering af madservicen, siger formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Lolland Kommune, Marie-Louise Brehm Nielsen, i en pressemeddelelse.

Seks kommuner udvalgt

Projektet går ud på, at der skal udvikles ny emballage, så maden både dufter og smager godt, når den ældre får maden serveret. Samtidig skal der også arbejdes med udseendet af emballagen.

- Æstetikken er vigtig i den hjemlige servering af Den Gode Hverdagsmad – vi skal udvikle og afprøve nye emballagetyper med større hjemlighed. Det kunne være en ny emballagetype i stil med det Danske Musselmalede Stel i nyt fleksibelt design med fokus på kommunikation af måltidet, siger professor Anne Marie Fisker fra Center for Food Science, Design & Experience på Aalborg Universitet.

I alt havde 46 kommuner ansøgt puljen til forsøg med tilgange til levering og anretning af mad, som ældre modtager via madservice.

Seks projekter blev godkendt, efter grundig faglig vurdering i Sundhedsstyrelsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App