Lokalt tivoli åbnede for Mødrehjælpen: - Det kan hjælpe nogen, der ikke har så meget

Guldborgsund Veteran Tivoli inviterer økonomisk trængte familier på en gratis tur i de gamle forlystelser.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der var fart over feltet, da Guldborgsund Veteran Tivoli onsdag åbnede op i Nørre Alslev specielt til ære for Mødrehjælpen.

Her kunne økonomisk trængte familier få en tur på hoppeborg og i gamle radiobiler - ganske gratis. 

Indehaveren af Guldborgsund Veteran Tivoli, Rex Landsberg, inviterede også sidste år Mødrehjælpen til en gratis dag i forlystelserne. Her deltog omkring 200 mennesker.

Igen i år er arrangementet stablet på benene. 

- Det kan hjælpe nogen, der måske ikke har så meget, og give deres børn en sommerferie, siger han.

Giver muligheder til trængte familier

Blandt de besøgende var Kathrine Krog fra Nykøbing Falster, der havde taget turen til veterantivoliet med sine to drenge på syv og otte år. 

Læs også
Festival sparkes i gang med et brag
Læs også
Festival sparkes i gang med et brag

 - Jeg synes, det er et super hyggeligt og dejligt arrangement, som giver familier, der ikke står så økonomisk stærkt, mulighed for at børnene kan komme ud og opleve noget udover den almindelige hverdag, siger hun. 

Kathrine Krog fra Nykøbing Falster har ikke mulighed for at tage på ferie med sine to børn i år. Derfor er hun glad for at kunne tage dem med til Veteran Tivoli.
Kathrine Krog fra Nykøbing Falster har ikke mulighed for at tage på ferie med sine to børn i år. Derfor er hun glad for at kunne tage dem med til Veteran Tivoli. Foto: Caroline Thomsen - TV2 ØST

Kathrine Krog er enlig forsøger til sine to børn og er på ressourceforløb med afklaring. 

Derfor har der ikke været muligt for familien at holde ferie.

- Jeg har ikke kunnet holde ferie i år på grund af den ydelse, jeg er på. Så derfor er det rigtig rart, at jeg har kunnet tage en dag sammen med mine børn, siger hun.

- Det er superfedt, at vi kan lave noget sammen, hvor man ikke kan mærke hverdagens pres, men kan komme ud og se noget andet omkring sin by. 

Vil give lidt ekstra

Hovedparten af forlystelserne i Veteran Tivoliet er forlystelser, der er over 35 år gamle og har tjent sin pligt i andre forlystelsesparker, blandt andet BonBon-Land.

Der var både rodeotyr, hoppeborge og røde pølser til hos Veteran Tivoliet i Nørre Alslev.
Der var både rodeotyr, hoppeborge og røde pølser til hos Veteran Tivoliet i Nørre Alslev. Foto: Caroline Thomsen - TV2 ØST

Idéen om et gratis arrangement til Mødrehjælpen opstod hos Rex Landsbergs far. Han er frivillig hos Mødrehjælpen og tilbød, at Veteran Tivoliet kunne lave en dag kun for dem, der har en tilknytning til organisationen.

- Vi ved, at der er mange i hele Danmark, som ikke har så meget, og dem vil vi have lov til at give lidt ekstra, siger Rex Landsberg. 

Som regel turnerer forlystelsesparken, der har eksisteret i fem år, rundt som et omrejsende tivoli, der lægger vej forbi 10 pladser gennem sommeren. Senest kunne man finde dem til havnefest i Næstved i slutningen af juni. 

Læs også
Mange flere forældre søger hjælp til sommerferien
Læs også
Mange flere forældre søger hjælp til sommerferien

Nyhedsoverblik