Lokalt arkitektfirma skaber indmaden på ny fællesskole til 700 elever

Når de cirka 700 elever på den nye, fælles skole på Østerbro i Nykøbing Falster møder ind efter sommerferien bliver det til nye rammer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Eleverne på den nye, fælles skole på Østerbro i Nykøbing Falster møder efter sommerferien ind til skoledage med mere lys, frisk luft og flere farver.

quote Vi bygger og ombygger mange skoler, men der er ingen tvivl om, at det er noget særligt, når vi får mulighed for at gøre det her i vores lokalsamfund

Jesper Øager Jensen, Friis Andersen Arkitekter A/S,

For efter en udbudsrunde valgte Guldborgsund Kommune det lokale arkitektfirma Friis Andersen Arkitekter A/S til at skabe de indvendige rammer for de op mod 700 elever på skolen.

Her skal lys, luft, farver og akustik skal være i fokus, når medarbejderne og eleverne fra Lindeskovskolen og Østre Skole efter sommerferien mødes på den nye, fælles skole på Østerbro i Nykøbing.

- Vi fik nogle virkelig gode bud på, hvordan man kan ombygge de eksisterende lokaler til nogle nye og meget spændende læringsmiljøer for eleverne, udtaler Carsten Berger Pedersen, der er skoleleder på Østre Skole og kommende skoleleder for den nye, fælles skole i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det bliver det lokale arkitektfirma, Friis Andersen Arkitekter A/S, som skal tegne og stå for at skabe de indvendige rammer for den nye, fælles skole på Østerbro.
Det bliver det lokale arkitektfirma, Friis Andersen Arkitekter A/S, som skal tegne og stå for at skabe de indvendige rammer for den nye, fælles skole på Østerbro. Foto: Guldborgsund Kommune.

Hos Friis Andersen Arkitekter var der stor glæde, da det stod klart, at firmaet fra Nykøbing Falster havde vundet opgaven.

- Vi bygger og ombygger mange skoler, men der er ingen tvivl om, at det er noget særligt, når vi får mulighed for at gøre det her i vores lokalsamfund, hvor vi er forankret som virksomhed, udtaler arkitekt Jesper Øager Jensen fra Friis Andersen Arkitekter A/S.

Elever og personale skal være med

Selvom der allerede er mange idéer på tegnebrættet, bliver der ikke slået nogle endelige streger, før både elever, personale og Guldborgsund Kommune har været en del af idéprocessen.

Ifølge kommunen indebærer projektet en grundig inddragelse af dem, der skal have sin daglige gang på skolen, så arkitektfirmaet sikrer sig, at bliver hørt, og at ingen gode idéer går tabt.

FAKTA OM DE TO SKOLER

Lindeskovskolen:

  • 212 elever
  • 100 procent af afgangseleverne i skoleåret 2016/2017 gik i gang med en ungdomsuddannelse.
  • Karaltergennemsnittet ved 9.klassernes afgangsprøve lå på 4,8 sidste år. Det er på niveau med hvad man kan forvente, når man tager højde for elevernes socioøkonomiske baggrund

 
Østre Skole:

  • 514 elever
  • 91 procent af afgangseleverne i skoleåret 2016/2017 gik i gang med en undgsomsuddannelse
  • Karaktergennemsnittet ved 9.klassernes afgangsprøve lå på 6,4 sidste år. Det er dårligere end forventet, når man ser på elevernes socioøkonomiske baggrund.


Kilde: Undervisningsministeriet.

Derfor vil arkitekterne i de kommende seks uger, mens de tegner, foretage brugerundersøgelser, fokusgruppeinterview og fysisk gennemgang.

Undervejs i tegneprocessen inddrager arkitekterne resultater og input fra samarbejdsprocessen.

- Sammen med elever og personale skal vi nu til at transformere bygningerne til en ny og tidssvarende skole, der kan understøtte læring og trivsel i hverdagen. Selvom vi allerede har mange ideer, kan vi kun skabe de bedste rammer, hvis det sker i et tæt samarbejde med dem, der skal bruge skolen hver dag. Vi glæder os virkelig meget til at komme i gang med arbejdet, siger Jesper Øager Jensen.

Østre Skole
Læs også
Antallet af elever med dansk baggrund falder - det skal skolesammenlægning lave om på
Østre Skole
Læs også
Antallet af elever med dansk baggrund falder - det skal skolesammenlægning lave om på

Tegningerne og den endelige plan for ombygningen af skolen forventes at være klar i slutningen af marts 2020.

Tidligere har arkitektfirmaet stået bag ombygning og arealoptimering af klasselokalerne på Gåsetårnskolen i Vordingborg. Ligesom firmaet også har været inde over renovering og kapacitetsudvikling af Kulsbjerg Skole i Stensved.

VIDEO: Forældre og elever fra Østre Skole i Nykøbing Falster protesterede den 15. juni 2019 mod, at skolen skal lægges sammen med Lindeskovskolen, som har mange tosprogede elever.

Nyhedsoverblik