Lokale skal bygge nye afdelinger på Nykøbing F. Sygehus

Syv ud af 11 firmaer, der skal lægge arbejdskraft i byggeriet til 232 millioner kroner er fra Lolland-Falster og Sydsjælland og resten har lokale afdelinger i området. Det giver arbejde til mange mennesker

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver en god rum arbejdspladser til de lokale, når der skal bygges nye afdelinger på Nykøbing Falster Sygehus for 232 millioner kroner. Syv ud af 11 firmaer, der står for byggeriet er nemlig fra Lolland og Falster samt Sydsjælland.

Ifølge en pressemeddelelse fra Region Sjælland har Nykøbing Falster Sygehus valgt at byde byggeopgaverne ud i mindre fag-entrepriser for at give mindre, lokale virksomheder mulighed for at være med.

- Det er et stort byggeri til 232 millioner kroner og man skal være en meget stor entreprenør for at kunne klare alle dele af processen, men vi har valgt en model, der giver muligheder til flere mindre virksomheder, siger Michael Værnhøj, der er stabschef på sygehuset.

Når byggeriet står færdigt i foråret 2018 får patienterne adgang til en udvidet akutafdeling med sengepladser i det nye byggeri og nye og bedre rammer for intensivpatienter og hjertepatienter.

Det er Regionsrådet, der har bevilget pengene til byggeriet.

Nykøbing F. Sygehus er et af Region Sjællands fire akutsygehuse og vil tage sig af 150.000 borgere i Guldborgsund, Lolland og Vordingborg Kommune.

Det første spadestik bliver taget den 14. marts, men allerede i uge otte begynder byggepladsen at tage form.