Lokale Politikere tager udvisningssag op (Video)

Flere lokale politikere vil nu gå ind i sagen om den kun 17-årige Lorena Gomes fra Brasilien, der har fået afslag på at blive familiesammenført med sin mor, to søstre og stedfar i Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 - Efter at have set udsendelser i går var jeg dybt forarget over den behandling, vi her i Danmark giver en 17-årig pige. Hun vil jo ikke have andre muligheder end at gå på gaden, hvis hun skal tilbage til Brasilien, hvor hun står helt uden netværk eller familie, siger byrådsmedlem i Guldborgsund kommune, Kim Winther Jensen, der selv bor i Gedser.

Han har kontaktet sin partifælle og medlem af folketinget, Meta Fuglsang, der nu vil forsøge at rejse sagen overfor Integrationsminister, Birthe Rønn Hornbech.

Se interview med de to politikere herunder:
[video:flv:090320_lorenapolitik.flv]

 - Det jeg kan gøre er at tage sagen op med ministeren, og spøge om det her er den rigtige måde at tolke de regler, vi har i Danmark. Om det er sådan vores forpligtigelser er overfor barnet og overfor international rådgivning,” siger Meta Fuglsang.

Familie og venner mødes i dag i familiens hus i Gedser for at diskutere fremtiden og prøve at finde en løsning, så familien kan blive sammen.

 - Vi vil undersøge hvad alle vores ankemuligheder er, og se om jeg kan adoptere Lorena. Udlændingeservice har forslået, at vi flytter hele familien til Brasilien. Men der ville vi jo stå i samme situation som Lorena gør her. De kan ikke bare lukke en hel familie ind uden netværk eller job. Og her forsørger jeg jo min familie og vi har et hjem,” siger Lorena Gomes stedfar, Jim Madsen.

Hvis familien ikke finder en løsning må Lorena Gomes om en måned forlade sin mor, to søskende og sin stedfar i Gedser, for at rejse tilbage til Brasilien og et liv i dyb fattigdom.