Lokal rapper i talentshow: Jeg vil fortælle folk, de ikke er alene

Den rappende elektrikerlærling fra Nykøbing Falster imponerede dommerne til sin i audition i talentprogrammet. Nu gælder det snart liveshowene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var noget af en oplevelse for 21-årige Christian Larsen fra Nykøbing Falster, da han var med til auditions i ’Danmark har talent’ i januar. Her modtog han stående bifald fra publikum og mange positive kommentarer fra dommerne. Med alle fire stemmer gik han videre og skal nu i weekenden optræde til liveshowene.

I første program deltog han med en sang han har skrevet til sin mormor. Han skrev sangen i 2010, blot 14 år gammel, fem år efter mormoren døde.

quote Dengang betød min mormor alt for mig. Det var lidt ligesom at have en bedste ven

Christian Larsen fra Nykøbing Falster

- Dengang betød min mormor alt for mig. Det var lidt ligesom at have en bedste ven, men jeg så hende ikke så tit, som jeg ville. Det er jeg ked af, siger Christian Larsen.

Derfor gjorde det ekstra stort indtryk, at publikum var så vilde med hans optræden.

- Det var, da jeg stoppede med at synge, og publikum rejste sig op, der vidste jeg, at jeg havde gjort noget godt for både mig selv og for dommerne. Det var måske derfor, at jeg fik en lille tåre i øjet, siger Christian Larsen.

Ingen er alene

quote Mine tekster taler til folk, der sidder i nogle situationer, de ikke føler, de selv kan komme ud af

Christian Larsen fra Nykøbing Falster

Netop de lidt tunge og svære tematikker er det, der går igen i Christians Larsens sange.

Da han startede med at lave musik sammen med hans producer Frederik Tribler for syv år siden, som han stadig laver musik med i dag, var det Christian Larsens egne udfordringer med mobning, der inspirerede ham. Og det er nogle af de samme ting, man ser i hans tekster i dag.

- Mine tekster taler til folk, der sidder i nogle situationer, de ikke føler, de selv kan komme ud af. Det er ikke ensbetydende med, at musikken kan hjælpe dig med det, men kan fandeme give dig et skub. Det har den gjort for mig, siger Christian Larsen.

Det er dog ikke kun på det personlige plan at Christian Larsen har fået et skub. Han håber også at hans deltagelse i ’Danmark har talent’ kan sætte gang i musikkarrieren.

- Lige nu er målet blive spillet i radioen, og så får vi nok et nyt mål bagefter, siger Christian Larsen.