Lokal forskerspire snupper andenpladsen i stor talentkonkurrence

Yasmin El Youssef har udviklet en anti-rynkecreme af æbleskræller. Det gav hende andenpladsen i en stor forskerkonkurrence.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fremtidens anti-rynkecreme kan måske komme til at dufte af æbler.

Yasmin El Youssef, der til dagligt går på Teknisk Gymnasium i Nykøbing Falster, har nemlig udviklet en anti-rynkecreme af æbleskræller. Tirsdag snuppede hun andenpladsen for seniorer i teknologikategorien i den naturvidenskabelige konkurrence Unge Forskere for sin opfindelse.

quote Det var mega overvældende, da de sagde mit navn

Yasmin El Youssef

- Det er virkelig fedt. Jeg havde slet ikke regnet med det, siger Yasmin El Youssef.

Med andenpladsen følger 10.000 kroner og en to ugers tur til Beijing, hvor hun skal deltage i en international forskerkonkurrence.

- Det var mega overvældende, da de sagde mit navn. Jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle reagere, og så sagde de, jeg skulle til Beijing. Så det var virkelig fedt. Det var en mega fed oplevelse, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Yasmin El Youssef (tv.).
Yasmin El Youssef (tv.). Foto: Metha Loumann

Dommerpanelet roste den desuden Yasmin El Youssefs opfindelse.

- De syntes, det var en meget innovativ idé at lave en anti-rynkecreme af fedtstoffer i æblecreme, fordi det er anderledes end det, man gør i dag, fortæller hun.

Skal testes i Frankrig

Nu skal pengepræmien være med til at realisere gymnasiepiges drøm om at sende opfindelse i produktion og ud til forbrugerne.

- Jeg har kontaktet Eurofins, som tester hudprodukter, og så skal jeg have cremen testet i Frankrig. Men nu har jeg et lidt større budget at gøre godt med, så så er det ikke urealistisk, for jeg vandt også 10.000 kroner, så nu har jeg pengene til det.

Førstepladsen i teknologikategorien gik til Magnus Quaade Oddershede fra Gladsaxe Gymnasium. Han har optimeret vingespidserne i en flyvemaskine.