Lokal bueskytte tager en sølvmedalje med hjem fra VM

Det blev ikke til en sejr, da bueskytten Stephan Hansen skulle møde franske Sebastian Peineau i VM-finalen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Så tæt på, men alligevel så langt fra.

Der var spænding til det sidste, da den regerende europa- og verdensmester i compound, Stephan Hansen fra Nykøbing Falster, skød VM-finale i Mexico natten til søndag.

Modstanderen var den regerende indendørs-verdensmester, Sebastian Peineau fra Frankrig, og han lagde sig hurtigt i front. Guldmatchen fik dog et skud ekstra spænding, da Stephan Hansen fik indhentet franskmanden til sidst, og kampen dermed skulle afgøres på et såkaldt shoot-out. 

Må nøjes med sølv

Desværre trak den lokale bueskytte det korteste strå, for Sebastian Peineau fik skudt en pil afsted, der ramte skiven få millimeter tættere på midten end Stephan Hansen. Dermed blev det guld til franskmanden og sølv til danskeren.

- Lige nu er det noget øv. Så tæt og så alligevel ikke. Jeg må trøste mig med, at jeg stadig er meget ung og kan nå at vinde mange VM’er endnu, siger den 22-årige sølvvinder.

Danmark havde også Sarah Sönnichsen, der skulle skyde bronzefinale. Her lykkedes det heller ikke at slå modstanderen, og bueskytten kommer dermed hjem med en 4. plads i bagagen.