Lokal borgmester nægter at levere betjente

Rigspolitichefen har sendt bud efter betjente fra hele Sjælland, men Guldborgsunds borgmester vil ikke levere politifolk til bandekonflikten i København.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er brug for hjælp. hvis indsatsen mod bandekonflikten i København skal optrappes.

Rigspolitichefen har netop offentliggjort, at han vil have 25-30 politifolk fra Midt- og Vestsjælland og Sydsjælland og Lolland-Falster samt Nordsjællands Politi til Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi.

Lover ballade

Det kommer dog ikke til at ske, hvis det står til borgmesteren i Guldborgsund. Han lover ballade, hvis hans kommune skal aflevere betjente til Københavns bandekrig. Det skriver Ritzau.

- Vi vil være rigtigt kede af, hvis vi skal aflevere politifolk til København, siger borgmester John Brædder (G).

- Vi har et lille, men kvalificeret politi på Lolland-Falster, som har haft stor succes med deres indsats de seneste år, og som har betydet, at kriminaliteten er faldet. Men flytter man ressourcer bort, kan den stige på et kvartal igen, siger borgmesteren.

Skal pustet i nakken konstant

Han peger på, at synligheden af politiet er meget vigtig ikke mindst i forhold til de grupper af østeuropæiske kriminelle, som jævnligt dukker op og ofte med færgen og laver indbrudstogter - især i kommunens mange sommerhuse.

- Hvis de ikke pustes i nakken hele tiden, så ruster de op, og så er det dem og ikke politiet, der laver razziaer i sommerhusområderne. Det er vel ikke det, man ønsker politisk, efter at vi er kommet ned på et fornuftigt niveau, siger John Brædder.

Vil blive forundret

Han bliver derfor meget forundret, hvis hans område skal bidrage til styrken i København.

- Det vil komme som en bombe i så fald. Vi har ikke fået nogen signaler i den retning overhovedet. Tværtimod fortalte politichefen for ganske nylig, at man ikke forventede, at der bliver flyttet rundt på politiressourcer og slet ikke fra Lolland-Falster.

- Sker det, vil vi helt sikkert lave ballade over det, siger borgmesteren.

/Ritzau/