Lindholm i Nykøbing Falster bliver tilføjet til ghettolisten

To nye navne er blevet tilføjet til regeringens ghettoliste. Én af dem er Lindholm i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lindholm i Nykøbing Falster er kommet på regeringens ghettoliste. 

Det sker, fordi der er sket en stigning i andelen af beboere med ikke vestlig baggrund, skriver regeringen i et skriftligt notat.

- Regeringen ønsker at sætte turbo på arbejdet med at nedbringe antallet af ghettoområder. Vi skal have nogle mere effektive redskaber til at ændre  beboersammensætningen. Det vil vi prioritere, når der næste år skal indgås en ny aftale om Landsbyggefondens midler, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

quote Regeringen ønsker at sætte turbo på arbejdet med at nedbringe antallet af ghettoområder

Ole Birk Olesen, transport-, bygnings- og boligminister

Fire på listen

Udover Lindholm i Nykøbing Falster finder man også Agervang i Holbæk, Ringparken og Motalavej i Slagelse på ghettolisten. 

Der er i alt fem områder, der er fjernet fra årets ghettoliste på grund af faldende kriminalitet. Områderne er Charlotteager i Høje Taastrup, Askerød i Greve, Karlemoseparken i Køge, Rønnebærparken/Æblehaven i Roskilde samt Byparken/Skovparken i Svendborg.

For de to nye boligområder skyldes det et stigende antal af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande oveni uddannelsesniveau og indkomst, som er årsag til, at områderne kommer på listen.

Ghettodefinition