LFA-spiller nægter sig skyldig

Jesper Münsberg fra Lolland-Falster Alliancen nægter at have begået en fejl, da han tog sin astmamedicin. Men det internationale dopingagentur regner medicinen for doping og vil sende fodboldspilleren i karantæne i to år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jesper Münsberg har astma og har efter henvisning fra sin læge benyttet sig af præparatet salbutamol for at nedsætte generne fra sin sygdom.  Men en dopingtest sidste år af LFA-spilleren, der dengang spillede for Næstved, viste, at han havde mere medicin i blodet end tilladt. Det skriver Ritzau.

Spilleren bakkes op af både DIF og Spillerforeningen, men det gør ikke indtryk på WADA, det internationale dopingagentur. De insisterer på, at spilleren idømmes to års karantæne.

- Jeg har tænkt meget over tingene, og de sidste dage har været hårde med masser af uro i maven. Jeg er selvfølgelig nervøs for, hvordan offentligheden dømmer mig. Men jeg var ikke dopet, for jeg tog bare min astmamedicin, som jeg har dispensation til at tage, sagde Jesper Münsberg, da han torsdag på et pressemøde fortalte om sagen, skriver Ritzau.

Hvis karantænen bliver en realitet, regner spilleren ikke med, at han kommer tilbage til professionel fodbold. 

- Jeg er 32 år, og får jeg karantæne i to år, må jeg sandsynligvis indstille min karriere. Men jeg har en fin mavefornemmelse. De folk, der har hjulpet mig, har gjort det godt, og vi står med en god sag, sagde Jesper Münsberg. 

Den positive test blev taget den 10. februar 2008, da Næstved spillede en træningskamp mod Brøndbys SAS Liga-hold.