Lettede borgere: - Folk har ikke lyst til at bo med rockere som naboer

Beboere i Idestrup er lettede over, at det ikke bliver rockergruppen Satudarah, der kommer til at opholde sig i byens nedlagte trælast.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er lettelse i Idestrup ved Nykøbing Falster i dag, onsdag.

Beskeden om, at den nedlagte trælast i byen alligevel ikke kommer til at fungere som tilholdssted for rockergruppen Satudarah, får smilet til brede sig blandt andet hos beboer i Idestrup, Kaj Jørgensen.

- Det er fantastisk dejligt og befriende for os her i idestrup, at det er lykkedes for os at få ophævet den kontrakt, siger han.

quote Min frygt var, at det ville betyde, at det ville blive sværere at sælge husene. Folk har jo ikke lyst til at bo med dem som nabo

Kaj Jørgensen

Ejer af ejendommen, firmaet, J. Jensen har valgt at ophæve kontrakten med den mand, som politiet og kommunen mente var stråmand for rockergruppen Satudarah.

Byens indbyggere har sammen med Guldborgsund Kommune arbejdet på at forhindre rockergruppen i at flytte ind siden oktober.

- Min frygt var, at det ville betyde, at det ville blive sværere at sælge husene. Folk har jo ikke lyst til at bo med dem som nabo, siger Kaj Jørgensen, der har boet i Idestrup i snart 72 år.

Unge bliver ikke fristet

Også talsmand for foreningerne i Idestrup, Jacob Pfeffer, var begejstret, da han modtog beskeden om kontrakt-ophævelsen.

- Jeg er simpelthen så lykkelig, som jeg kan være. Det er meget følelsesbetonet, det er meget stort. Jeg er så glad på Idestrups vegne, som jeg overhovedet kan være, siger han.

For beboer Kaj Jørgensen var det også væsentligt, at byen ikke blev hjemsted for rockere på grund af byens unge.

- Vi har blandt andet et sted, hvor vi laver en ungdomsklub to gange om ugen, og det er befriende, at de ikke har den fristelse lige ude for døren, mener han.

Firmaet, J. Jensen, forventer, at ejendommen bliver fraflyttet inden længe.