¨

Lejerne glæder sig over husleje-fald

Foto: TV ØST

Huslejenedsættelsen for 2000 lejere falder i særdeles god jord i Nykøbing Falster. Flere familier sparer omkring 400 kroner om måneden.

Rødvin, nyt tøj og ekstra hygge er noget af det lejerne i Nykøbing Falster Boligselskab bruger den sparede husleje på. Det skriver DR P4 Sjælland.

- Det synes jeg er godt, fortæller Lone Christina Kieffer, der bor til leje hos Nykøbing Falster Boligselskab i afdelingen på Gedservej, til DR P4 Sjælland.

Hun har nemlig fået sat sin husleje ned.

Boligforeningen har omkring 2000 boliger fordelt på 16 afdelinger og har gennem effektivisering opnået besparelser, der betyder, at huslejen i foreningen er faldet med op til 10 procent.

- Det betyder, at jeg får ekstra penge. Jeg tror, det er cirka 3-400 kroner, fortæller hun, og det betyder rigtigt meget.

- Jeg kan bruge dem på kost eller lidt ekstra tøj. Det falder på et tørt sted hos os, der er enlige mødre.

På Gedservej bor også Werner Madsen med sin kone. Det har de gjort i 24 år. Han glæder sig over, at han skal betale mindre i husleje.

- Vi er gået 339 kroner ned i husleje. Det betyder, at jeg kan spare op til en lille gave til konen til hendes fødselsdag, et par flasker rødvin og lidt hygge, som vi ikke har været vant til, fortæller han til DR P4 Sjælland.

- Det er noget, der kan mærkes. Men jeg vil også vende det om og sige, at det også har en afsmittende effekt, hvis andre skulle have lyst til at få en lejlighed, så er det lidt nemmere at leje dem ud, hvis huslejen falder.

Samfundsøkonomisk er det også en gevinst. For med nedsættelsen af huslejen kan flere af lejerne klare sig selv uden tilskud i boligsikring.

Kodeordet til husleje-nedsættelsen er samarbejde og effektivisering af den daglige arbejdsgang i boligselskabet.

- Noget af det, der har givet besparelser, er, at vi kan hjælpe hinanden på tværs af afdelingerne. For eksempel har vi selv lagt tag på affaldshuset, fortæller Knud Weiss, der er tillidsmand og vicevært i Nykøbing Falster Boligselskab, til DR P4 Sjælland.

- Vi ved jo godt, at det er dyrere at få håndværkere udefra og vi ved, at hvis vi kan gøre det selv, bliver det meget billigere.

Derudover er der også sparet på sommerferievikarer. I stedet for at hyre afløsere ind, så dækker afdelinger ind for hinanden.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App