¨

Ledende undersøger: Nykøbing F. Sygehus har reageret rigtigt

Overlæge mener, at Nykøbing F. Sygehus har ageret korrekt - men at det er usædvanligt, at de har valgt at lukke for noget af aktiviteten på sygehuset.

Claus Christian Vinther, ledende overlæge på Odense Universitetshospital, har været med til at lave den rapport, som i dag blev offentliggjort om Nykøbing F. Sygehus.

- Vi bliver bedt om hjælp til at se på tingene, og det gør vi gerne, fortæller den ledende overlæge.

Claus Christian Vinther mener ikke, at Nykøbing F. Sygehus har handlet forkert. 

- De erkendte, at de måske havde et problem, og derfor ville de gerne have nogen til at se på det. Jeg kan læse på pressemeddelelsen, at de har taget rapporten til efterretning og planlægger at følge op på de punkter, rapporten har rejst, og det er positivt, siger Claus Christian Vinther.

Nykøbing Falster Sygehus er forsigtige

Grunden til den store presseårvågenhed i denne sag skyldes, at sygehuset har valgt at lukke ned for noget af aktiviteten, mener den ledende overlæge.

- Det, der er usædvanligt, er, at de har stoppet for nogle oprationer af galdesten, før rapporten var færdig. Hvis der var tvivl om kvaliteten, ville de hellere holde pause med at operere galdepatienter. De har været meget forsigtige.

Det glæder Claus Christian Vinther, at Region Sjælland har reageret så hurtigt.

 

Ekspertgruppens anbefalinger til Nykøbing F. Sygehus

I rapporten foreslår ekspertgruppen blandt andet:
  • At sygehusledelsen hurtigst muligt rekrutterer en ledende overlæge eller alternativt indleder et midlertidigt ledelsesmæssigt samarbejde med en anden kirurgisk afdeling i regionen.
  • At udvalgte medarbejders lægefaglige kompetencer og udviklingspotentiale gennemgås.
  • At Nykøbing F. Sygehus for nuværende vælger at koncentrere sig om akutfunktioneni dagstid, for eksempel mellem 08-18. Når de nødvendige faglige kompetencer er rekrutteret, kan der udvides til fuld døgndækning.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App