Landskampe på Lolland-Falster

Når Irlands landshold i kvindefodbold kommer til Danmark for at spille venskabskampe, bliver det Nykøbing F og Sakskøbing, der skal lægge græs til U19-kampene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag den 19. og torsdag den 21. august spiller nogle af verdens bedste kvindelige fodboldspillere på dansk græs, når de irske U19-kvinder spiller 2 venskabskampe mod danske spillere i Nykøbing Falster og Sakskøbing.

For de irske fodboldpiger er de 2 kampe på dansk grund sidste forberedelse, inden holdet i september skal spille EM-kvalifikation i Aserbajdsjan.

Valget er faldet på Lolland-Falster blandt andet på grund af DBU's øgede fokus fokus på pige- og kvindefodbold i området.

- Vi glæder os til at fremvise pigefodbold på topniveau og samtidig bruge kampene aktivt til at øge interessen for pige- og kvindefodbold i området, siger Arne Jensen, pige- og kvindefodboldskonsulent i DBU Lolland-Falster.

 

En gammel kending

Blandt de danske spillere er der også en lokal kending. Nykøbingenseren Rikke Sevecke forventes at trække i fodboldstøvlerne. Hun startede sin fodboldkarriere i B1921 (Nykøbing FC), men spiller i dag i ligaklubben Ballerup-Skovlunde.

Kampene spilles tirsdag den 19. august klokken 18:30 på Telenor Arena i Nykøbing F. og torsdag den 21. august klokken 12:00 på Inges auto Park i Sakskøbing. Der er gratis entré til begge kampe.