¨

Landsforening vil bevare historisk mindesmærke på Falster

Bjørnebrønden på torvet i Nykøbing Falster. Foto: Google Street View

Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur går ind i kampen for at bevare et historisk mindesmærke på torvet i Nykøbing Falster.

Det historiske mindesmærke Bjørnebrønden på torvet i Nykøbing Falster skal blive på sin nuværende plads.

Det mener Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur, som dermed går imod Guldborgsund Kommunes idé om at rykke skulpturen, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Kommunen ønsker at flytte skulpturen cirka tre meter længere ind på torvet. Det skal ifølge avisen ske som en del af områdefornyelsen af torvet, der er en del af byfornyelsesprojektet Byen ved Sundet.

Den sammenhæng, værket er skabt i for 70 år siden, bør bevares,

Helge Torm, formand for fredningsudvalget i Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur

Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur, der har myndighed til at indstille til fredning, her derfor besluttet at udarbejde et fredningsforslag, som forventes at blive sendt til Slots- og Kulturstyrelsen i september.

- Der har ikke været tvivl fra fredningsudvalgets side. Bjørnebrønden og anlægget omkring det er af stor historisk og kulturel vigtighed. Den sammenhæng, værket er skabt i for 70 år siden, bør bevares, siger Helge Torm, formand for fredningsudvalget i Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur, til avisen. 

Bjørnebrønden. Foto: Visit Lolland-Falster

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App