Landsby indsamler seks mio. til nyt cykelprojekt

Et nyt projekt skal skabe mere liv i byen for de unge og få flere cykelturister til at lægge vejen forbi byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Først stod de 1.200 indbyggere i Idestrup udenfor Nykøbing Falster sammen og skabte Idestrup Privatskole, da den gamle, folkeskole lukkede.

Og nu har et nyt projekt i den lille landsby samlet næsten seks millioner kroner ind til det nye projekt Pitstop-Idestrup.

- Det betyder alverden at have et godt sammenhold. Det betyder noget, at man ikke skal være alene, uanset om man er ung eller gammel, siger Louise Flørning, der er formand i Idestrup & Omegns Lokalråd.

Projektet går ud på at renovere en ældre, forfalden bygning om til et hus med både pitstops til de cyklende turister, der kører på ruten mellem København og Berlin, en café, noget minierhverv, der skal drive bygningen og ikke mindst er det tænkt, at bygningen skal huse en ungdomsklub, hvor byens unge mennesker kan mødes.

Mangler penge

Der mangler endnu 800.000 kroner for at realisere byens drømme om det nye Pitstop-Idestrup. Louise Flørning håber dog på at få indsamlet de resterende penge, så renoveringen kan gå i i gang til foråret, og det glæder særligt de unge sig til.

- Jeg tror helt klart, det vil være med attraktivt for de unge og kommer derover, og der vil være flere. Så er der mere plads og flere muligheder for at lave ting, siger Simon Christiansen, der går i 8.A på Idestrup Privatskole.

- Vi har behov for at komme lidt væk hjemmefra og komme ud og snakke med andre og fokusere på skole og så meget andet. Så at komme lidt ud engang imellem er meget rart, siger Kira Nielsen fra 9.A på Idestrup Privatskole.

Det nye projekt har for øvrigt fået 200.000 kroner fra Erhvervsministeriet til at udvikle turismen.