Landmand afprøver satellit-internet

Lars Jacobsen har længe kæmpet med dårligt internet på sine seks gårde på Falster. Men nu har han fået satelitinternet på prøve, og overvejer at købe det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sidst TV2 ØST besøgte Lars Jacobsen var i april 2013. Dengang havde han en bredbåndsforbindelse, der ofte kun kunne trække en downloadhastighed på 1,60 megabit.

- Der var tidspunkter efter klokken otte om aftenen, hvor vi stort set ikke kunne arbejde på nettet. Det var håbløst langsomt, fortæller landmanden ved Maglebrænde på Falster.

Blev kontaktet af IT-firma
I dagtimerne var det især netforbindelsen ude i staldene på hans seks gårde, der gav problemer. Her tog det for eksempel lang tid at styre fodersystemerne.

Men efter udsendelsen på TV2 ØST d. 8. april blev Lars Jacobsen kontaktet af René Frederiksen fra Højgaard IT, der gerne ville sælge ham noget satellit-internet.

Efter noget betænkningstid sagde Lars Jacobsen ja til at have det på prøve, og det har han nu haft i tre uger.

- Det er hurtigere, det er helt klart hurtigere, konstaterer han.

Bedre, men dyrere forbindelse

Hastigheden på satellit-internettet lyder på 20 Mbit download og 6 Mbit upload.

I forhold til det bredbånd, han plejer at have, så er det dog noget dyrere, og den lange vej fra satellitten og ned til hans stuehus giver noget ventetid, når man for eksempel vil klikke væk fra en hjemmeside og ind på en anden.

- Og det satelitinternet, jeg har fået sat op, det er jo kun herinde i huset, det virker. Så skal vi have det ud i stalden, skal vi have lavet en netforbindelse til gårdene, fortæller Lars Jacobsen.

Det kan blive dyrt, så foreløbigt er Lars Jacobsen mest varm på at beholde den ene parabol, der er sat op ved hans stuehus på den ene af de seks gårde.

- Lige nu der får vi løst vores problem her på kontoret, og så må vi se, hvordan vi får tilrettelagt net-kommunikationen mellem gårdene.

Prisen for oprettelsen af satellitinternet er 6000 kr. Derudover kommer det månedlige abonnement.