Læseheste efterspørger friske forsyninger - flere biblioteker tilbyder nu bøger to go

Flere biblioteker på Sjælland har nu gjort det muligt at bestille bøger to go.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bibliotekerne har været lukket siden den 12. marts.

Men i en periode, hvor aktiviteter, der kan forgå mellem hjemmets fire vægge, hitter, er der mange, der savner at kunne låne nye bøger.

Derfor har flere biblioteker på Sjælland nu åbnet op for, at man kan bestille bøger til afhentning.

- Trods alverdens muligheder for at læse bøger online og lytte til lydbøger, savner flere lånere de gode, gamle fysiske bøger, skriver Guldborgsund Bibliotekerne på deres hjemmeside.

quote Trods alverdens muligheder for at læse bøger online og lytte til lydbøger, savner flere lånere de gode, gamle fysiske bøger

Sonja Christina Rasmussen, assisterende leder, Bibliotek og Borgerservice, Guldborgsund Kommune.

Kommunen er en af tre i TV2 ØSTs sendeområde, hvor det nu er muligt at bestille bøger to go.

- Vi har fået flere kommentarer på vores Facebookside og mails fra vores lånere, der savner biblioteket og er løbet tør for læsestof, fortæller Sonja Christina Rasmussen, der er assisterende leder af Bibliotek og Borgerservice i Guldborgsund Kommune, i en pressemeddelelse.

- Selvom lånerne via biblioteket kan låne både e- og lydbøger på eReolen, og selvom vi faktisk har gjort lånene ubegrænsede i marts og april, vil lånerne stadig rigtig gerne have fysiske bøger, siger hun.

Bøger til børn og voksne

Er man blandt dem, der er løbet tør for læsestof, er der håb forude, hvis man bor i Guldborgsund, Sorø eller Odsherred.

Lånere i de tre kommuner kan nemlig bestille bøger til afhentning på de lokale biblioteker.

quote Vi har fået flere kommentarer på vores Facebookside og mails fra vores lånere, der savner biblioteket og er løbet tør for læsestof

Sonja Christina Rasmussen, assisterende leder, Bibliotek og Borgerservice, Guldborgsund Kommune.

På Guldborgsund Bibliotekerne kan man låne op til fem bøger. Og har man børn, kan man også låne en bogpose yderligere til dem.

Bøgerne kan lånerne selv vælge ud fra genrer og emner, og er man ude efter en specifik bog, ryger den også med i bogposen, hvis bogen vel at mærke er på hylden på Hovedbiblioteket i Nykøbing Falster.

- Vi har fortsat ikke mulighed for at få bøger hjem fra andre biblioteker, så vil man have en bestemt bog, kan vi desværre kun lægge den med i posen, hvis vi har den hjemme, forklarer Sonja Christina Rasmussen.

Når bøgerne er bestilt bliver de pakket i poser, hvorefter de kan afhentes.

- Vi følger naturligvis myndighedernes retningslinjer. Blandt andet pakker vi iført handsker bøgerne i lukkede plasticposer og lader dem stå urørt i 48 timer, før de bliver udleveret til låneren, fortæller Sonja Christina Rasmussen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der er mange, der bestiller bøger to go i Guldborgsund Kommune. 
Der er mange, der bestiller bøger to go i Guldborgsund Kommune.  Foto: Guldborgsund Bibliotekerne

Lån også musik og film to go

To go-systemet i Odsherred Kommune ligner det i Guldborgsund. Men i Odsherred kan man også bestille film og musik med i to go-posen.

- Du kan ønske konkrete titler til din pose, men vi kan desværre ikke love, at vi kan opfylde dit ønske, skriver Odsherred Bibliotek på deres hjemmeside.

- Til gengæld vil vi forsøge at ramme noget der ligner. Du kan også ønske en genre, for eksempel krimi eller historiske romaner, en bestemt slags fagbøger – kogebøger, havebøger, film eller endda cd’er med din yndlingsmusik, skriver de.

Bøgerne kan afhentes tirsdag og fredag mellem 13.00 og 15.00, og de udleveres ud af vinduet ved bogindkastet i Nykøbing Sjælland eller Asnæs.

Følger myndighedernes regler

I Sorø er det også muligt at hente bøger i poser på biblioteket. Her har man også sikret, at bøgerne kan blive afhentet af lånerne på en sikker og forsvarlig måde. 

- Vores tiltag følger Sundhedsstyrelsens regler på området. Personalet har vasket og sprittet hænder inden pakning af bøgerne, og vi henstiller til, at man holder den anbefalede afstand til hinanden uden for døren, står der på Sorø Bibliotekets hjemmeside.

Artiklen fortsætter under opslaget.

BOK to-go Savner du nyt læsestof i denne tid hvor bibliotekerne er lukkede, så frygt ej – BOK har løsningen. Du kan nu...

Slået op af Odsherred Bibliotek, Borgerservice og KulturhuseOnsdag den 22. april 2020

I Sorø Kommune kan der afhentes bøger i både Dianalund og Sorø, men da personalet ikke kan opholde sig på biblioteket på fuld tid, kan der opstå ventetid på bogposerne.

- Afhængigt af efterspørgslen kan der forekomme ventetid. Vores personale må kun opholde sig på biblioteket få timer dagligt, men de gør hvad de kan for at ekspedere din bestilling, står der på bibliotekets hjemmeside.

Læs mere om de tre kommuners tilbud på Odsherred biblioteks hjemmeside, Sorø biblioteks hjemmeside og på Guldborgsund bibliotekernes hjemmeside

Bibliotekerne holder foreløbigt lukket til og med den 10. maj.